Arınç'ın istifasına siyasilerden ilk tepkiler

Bülent Arınç'ın YİK üyeliğinden istifasının ardından birçok siyasetçi tepkisini sosyal medya hesabından paylaştı

Fotoğraf: AA

Bülent Arınç Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa etti. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Arınç, kurul üyeliğinden ayrılma talebini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bildirdiğini ve onun da kabul ettiğini kaydetti.

Arınç'ın açıklamasının ardından hem iktidar kanadından hem de muhalefetten birçok siyasetçi konuya ilişkin paykaşımlarda bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Siyasi görevlerimizi bir gün devredeceğiz. Geride bırakacağımız hoş bir sada en büyük hayalimiz. Yaptığımız hizmetler kadar, davaya zarar veren, milletin vicdanını yaralayan, değerlerimize aykırı söylemler de akıllarda kalacak. "En büyük hizmetin istifa" haline gelmesi çok acı!

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da paylaşımında "Bülent Arınç YİK üyeliğinden ayrılmış yani istifasını vermiş. Tv de yaptığı açıklamadan sonra sütre gerisinden çık ,cüppeni giy, yerini al hayranlık duyduğun bu kişileri savun demiştim. Artık takke düştü kel göründü. Şimdi vekaletname alma zamanı.İzliyoruz" dedi.

 

İYİ Parti'den ihraç edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ da istifa kararına sevinidğini belirterek "Bülent Arınç istifa etmiş. Sevindim doğrusu. Darısı HDP ile özerklik anayasası hazırlayanların başına" diye yazdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı İ. Melih Gökçek de Twitter paylaşımında şunları kaydetti:

BÜLENT ARINÇ SADECE YÜKSEK İSTİŞARE KURULU ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETMİŞ... AMA BENCE YETMEZ... YETER Mİ TWEET ALEMİ? KANAATİNİZİ YAZIN Kİ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ BÜLENT’TE ÖĞRENSİN..

 

MHP'den ihraç edilen Cemal Enginyurt da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç istifa etmiş. Şehitlerimizin,Gazilerimizin ruhları şad olsun. Zerre kadar hakkım varsa helal etmiyorum. Siyaseten ve fikren her zaman karşısında olacağım" ifadelerini kullandı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU