Selvi: Reform süreci MHP ile yürütülecek

“Hem reform sürecinin siyasi desteğinin güçlü olabilmesi için MHP’ye ihtiyaç var hem de reform için yola çıkmışken, bir siyasi kaos yaşanmasına fırsat verilmemeli”

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarlarından Abdulkadir Selvi, hükümetin son günlerde dile getirdiği reform sürecini MHP ile birlikte yürüteceğini söyledi.

Selvi, bugünkü köşe yazısında girilen reform sürecinin geçmişteki çözü sürecine benzemeyeceğini söyledi ve "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın reform sürecini MHP ile birlikte yürüteceği anlaşılıyor" dedi.

Selvi, daha sonra şunları yazdı:

Kimse MHP’siz bir reform süreci yaşanacağı gibi yanlış bir hesabın içine girmemeli. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu partisinin il kongreleri nedeniyle yaptığı konuşmada da “Sayın Devlet Bahçeli’ye ve tüm MHP camiasına, 15 Temmuz darbe girişimi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi başta olmak üzere, ülkenin ve milletin menfaatine olan her hususta yanımızda bulundukları için bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi. Bu doğru bir tercih. Hem reform sürecinin siyasi desteğinin güçlü olabilmesi için MHP’ye ihtiyaç var hem de reform için yola çıkmışken, bir siyasi kaos yaşanmasına fırsat verilmemeli. Çünkü o zaman ortada reform kalmaz, Türkiye başka bir yere savrulur.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU