Sarıkaya: Anadolu’da işler tersine dönmüş

“Anadolu’daki hastanelerdeki doluluk oranı büyükşehirlere oranla daha fazlalaşmış”

Fotoğraf: AA

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, büyük şehirlerde yaşayan kişilerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) geçirirken evlerinde kalmayı veya tedbir amaçlı en fazla 1 hafta hastanede yatmayı tercih ettiklerini yazdı. Sarıkaya, Anadolu’da ise bu durumun tersinin yaşandığını “Anadolu’nun birçok yerinde insanlar iki hafta kalmak için yoğun çaba gösterdikleri görülmüş” diyerek anlattı.

Sarıkaya bugünkü köşe yazısında Kovid-19 ile ilgili herkesin “O denli yayıldı ki, bir ilin diğerine destek verecek hali kalmadı...” bilgisini verdiğini söyledi ve şunları yazdı:

Konunun etkin ve yetkin ismiyle dün konuşurken koronavirüsten etkilenen büyükşehir yaşayanları ile Anadolu’daki illerde yaşam sürenlerin durumlarının farklı olduğunu belirtti. İlginç bir veriyi de paylaştı. Aktardığına göre Anadolu’daki hastanelerdeki doluluk oranı büyükşehirlere oranla daha fazlalaşmış. Oysa algı Anadolu insanının daha güçlü, kolaylıkla hastaneye yatmaz olduğunu düşünür, büyük kentlerde yaşayanların daha nazik olduklarını varsayardık. Madem iş tersine dönmüş.

Yakalandığı koronavirüs nedeniyle benzer semptomları gösteren büyük kent yaşayanları evlerinde kalmayı veya altında ağır bir hastalık varsa tedbir amaçlı o da en çok bir hafta hastanede kalmayı tercih ederken, Anadolu’nun birçok yerinde insanlar iki hafta kalmak için yoğun çaba gösterdikleri görülmüş.

Nedenini sorduğumda şu ilginç yanıtı aldım:

“Anadolu insanı koronavirüsten çok daha fazla çekiniyor- büyük kentte yaşayanlar belki de yakın çevresindekilerde hastalığa yakalanıp kurtulanların sayısı çok olduğu için evde kalmaktan korkmuyor...”

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU