Yeni Şafak yazarı: Kadına şiddetin nedeni toplumsal cinsiyet eşitliği

"Rolünü, ağırlığını, fıtratını kaybetmiş erkeklere hangi bilinç kampanyasını yaparsanız yapın, hangi duyarlılığı pompalarsanız pompalayın olmayacak, sonuç vermeyecektir"

Fotoğraf: Pixabay

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, toplumsal cinsiyet eşitliğinin kadına yönelik erkek şiddetini engelleyici olmadığını, tam tersine şiddetin sebebi olduğunu öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçarslan, bugünkü köşe yazısında ­erkek şiddetiyle ilgili şu görüşlerini dile getirdi:

Biraz radikal gelebilir kulağa ama kadına şiddet bahsinde “erkeğin toplumsal rolünün parça pinçik edilmiş olması” başlıklı o sert gerçek dile getirilmemeye, konuşulmamaya, yok sayılmaya devam ederse milim mesafe alınabileceğine inanmıyorum.

Yine radikal gelebilir kulağa ama “toplumsal cinsiyet eşitliği teorisi” kadına şiddetin ilacı değil, nedenidir. Cinsiyetin fıtri, yaratılışsal, onotolojik bir gerçek, bir fact olduğunu kabul etmeden, cinsiyet eşitliğini bu fıtri gerçek üzerine bina etmeden kurulan her cümle de, alınan her tedbir de, atılan her adım da boştur.

Rolünü, ağırlığını, fıtratını kaybetmiş erkeklere hangi bilinç kampanyasını yaparsanız yapın, hangi duyarlılığı pompalarsanız pompalayın olmayacak, sonuç vermeyecektir. O hastalık, kendini tekrar tekrar var edecek bir zemin bulacaktır.

“Tüm bu bilinçlendirme faaliyetleri, tüm bu yasal düzenlemeler olmasın” gibi bir ifade kullanmadığını söyleyen Yeni Şafak yazarı, şunları yazdı:

Sadece “büyük bataklığı kurutmak yerine bataklığın ürettiği sineklere ilaç sıkmak doğru yöntem değil” demeye çabalıyorum. Yarın, “Kadına Şiddetle Mücadele Günü.” Umarım o bataklığı kurutmaya yönelik bir tartışmanın başladığı gün olur. Ve yine umarım, derdimi sarahaten anlatma kabiliyeti göstermişimdir.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU