Akit yazarından Arınç'a: Kimsin sen?

"Başkaları gibi Twitter'dan istifa etmezsin de ne yaparsın? Adam mı döversin?"

Fotoğraf: AA

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’ın son günlerde yaptığı açıklamalara “Sen kimsin” diyerek tepki gösterdi.

Karahasanoğlu, bugünkü köşe yazısında Arınç hakkında şunları yazdı:

Diyelim eski TBMM Başkanı, eski Başbakan Yardımcısı ve şu an Yüksek İstişare Kurulu üyesi olarak bir açıklama yaptınız. Ona karşı da, Cumhurbaşkanı bir cevap verdi.. Hem “Ben duygusal bir insanım. Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı” deyip.. Hem de..

Devamında “Ben başkaları gibi Twitter’dan, Instagram’dan istifa etmem” ne demek? Kimsin sen? Twitter’dan istifa edenler kim? Instagram’dan istifa edenler kim? Ne üstünlüğün var senin? Başkaları gibi Twitter’dan istifa etmezsin de ne yaparsın?  Adam mı döversin? İstifa edince, dünyanın sallanacağını, kıyamet kopacağını falan mı sanıyorsun? Ne kibirdir bu? Daha düne kadar ağlayan, tevazu dolu gözler, ne zaman, böyle büyük bir kibirle doldu?

Akit yazarı, Arınç’ın olası bir istifası için de şunları söyledi:

Gideceksen Bülent Bey, kimse sana “Aman kal, n’olursun” diyecek değil.. Ama lütfen, ilkesizliklere imza atarak değil.. Tüy dikerek değil.. Makul bir gerekçe ile.. Ama mutlaka, eleştirilere de cevap vererek git.. “Şu şu konularda farklı düşünüyoruz” de.. De ama.. Kalkıp da, her konuda farklı düşündüğün adamlarla da birliktelik planları yapma..

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU