Gillian Anderson, Margaret Thatcher'ı canlandırma deneyimini anlattı

Ünlü oyuncu çekimlerin yapıldığı ilk günlerden neden nefret ettiğini de anlattı

Anderson, "sektörün kötü yanlarını gördükten sonra" Hollywood'u bıraktığını söylemişti (Netflix)

Netflix’in The Crown dizisinde Birleşik Krallık’ın "Demir Leydi" lakabıyla bilinen eski başbakanı Margaret Thatcher’ı canlandıran ünlü oyuncu Gillian Anderson, tartışmalı tarihi şahsiyeti canlandırmanın nasıl bir deneyim olduğunu anlattı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kısa süre önce önemli bir hayran kitlesine ulaştığı The X-Files dizisine ve Hollywood’a dair açıklamalarıyla gündeme gelen Anderson, The Fall, Hannibal, Sex Education gibi izleyicilerden ve eleştirmenlerden olumlu yorumlar alan dizilerde de yer almıştı. 

Anderson, The Crown’da Birleşik Krallık’ın ilk kadın başbakanı, 1975 ve 1990 arasında Muhafazakar Parti’ye liderlik eden ve 20. yüzyılda en uzun süre görevde kalan Britanyalı başbakanı canlandırıyor. 

Thatcher’a “Demir Leydi” lakabı dönemine göre radikal sayılabilecek sağ politikaları sert biçimde uygulaması nedeniyle yakıştırılmıştı. 

 

 

Anderson, Collider’a verdiği röportajda diziye başlamadan önce Thatcher’a dair neler düşündüğü ve diziden sonra bu düşüncelerin değişip değişmediği sorusuna şu şekilde cevap verdi:

Diziye başladığımda onun hakkında çok az şey bildiğimi ve bildiklerimn çoğunun da diğer insanların fikirlerine dayandığını fark ettim.

Ama bir aktör olarak tarihsel bir karakter üzerinde çalışmaya başlamadan önce önyargıları ortadan kaldırmanın yararlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü kendinizi tamamen kaybetmeden onların motivasyonlarına adamanın önemli olduğunu düşünüyorum.

Tarihi şahsiyetlere dair bu tarz şeyler tehlikeli olabilir çünkü birine karşı çok kuvvetli his ve düşüncelere sahip olduğunuzda bu hisleri bir kenara bırakmak zor olabilir.

Anderson ayrıca Thatcher’a dair şu ifadeleri kullandı:

Onu kompleks bir karakter olarak anlıyorum ve kesinlikle dizi onu daha önce fark ettiğimden ya da önceki tasvirlerinden daha da kompleks hale getiriyor. Çalışmanız gereken daha fazla şey olduğunda bir oyuncu olarak bunun karaktere dalmayı daha ilginç hale getirdiğini fark ettim.

 

Independent Türkçe, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU