Şenol Güneş, maaşını eleştiren Yiğit Bulut’a isim vermeden yanıt verdi: Ekonomiyi batırmış bana ekonomiden bahsediyor

Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, maaşı üzerinden kendisini eleştiren Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut’a isim vermeden "Ekonomiyi batırmış adam bana ekonomiden bahsediyor" diyerek tepki gösterdi

Macaristan yenilgisinin ardından Şenol Güneş'in aldığı maaş tartışma konusu yapılmıştı / Fotoğraf: İHA

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, hakkında yapılan bazı eleştirilerin yalan olduğuna dikkat çekerek, “Ben, A Milli Takım’ın başındayım, en tepedeyim, beni paspas yapamazsınız” dedi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın mensuplarıyla online bir toplantı gerçekleştirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Milli takımda kadro istikrarının olmadığı yönündeki eleştiriye yanıt veren Güneş, "Bazı futbolcularımın durumları farklıydı Cengiz ve Cenk gibi. Sakatlıkları ve transfer dönemleri vardı. Uzun sakatlık dönemleri olanlar ve sakatlığı olmamasına rağmen uzun süre futboldan ayrı kalan futbolcuların eksikliğini hissettik" dedi. 

“Benim maaşım belli”

Maaşının gündeme getirilmesine değinen Güneş, "Benim maaşım belli. Düzgün bir adama düzgün olduğunu ispatla diyorlar. Yalan bir şeyi neden ispatlayayım. Çok merak ediyorsanız federasyona sorun. Bir başkasına çalışmadığı dönemde aldığı parayı hak ediyor diyeceksiniz ama bana haksız maaş alıyor diyeceksiniz. Ayıptır. Herkes seviyesiz olursa toplum da seviyesiz olur. Ekonomiyi batırmış adam bana ekonomiden bahsediyor. Ben para çalmadım ki! Ben çalışıyorum, çalıştığımın da karşılığını alıyorum. Beni kimse paspas yapamaz. Futbol sevgisi olmazsa pastadan hiç kimse pay alamaz. Taraftar olmaz, seyirci olmaz, hiçbir şey kalmaz. Futbol sevgisi olmazsa pastadan hiç kimse pay alamaz. Taraftar olmaz, seyirci olmaz, hiçbir şey kalmaz" değerlendirmesinde bulundu.

Yiğit Bulut maaşını eleştirmişti

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut, kişisel Twitter hesabında "Milyonluk transferler, yaşanan şımarık hayatlar, vergisi kaçırılan transfer paraları, vatandaşın cebinden çıkan milyarlık borçlar ve silinen faizler, futbol hariç her şeyle ilgilenen milyonlar ödenen şımarık federasyon ve üyeleri, ve ortada milli takım diye dolaşan mahalle takımı" paylaşımında bulunmuştu.

 

Bulut şöyle devam etmişti:

"Büyük Türk milletinin şanlı bayrağını üzerinde taşıdığınız o üniforma hiçbirinize yakışmıyor. Çıkarın o üniformayı. Futbol Federasyonu bu ülkeye, bu bayrağa, büyük Türk milletine yakışmıyor"

 

Independent Türkçe, AA, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU