Çin’deki havalimanında karantinaya alınan binlerce kişi kaçmaya çalıştı

Çin'deki havalimanında çekilen görüntülerde, vatandaşların çoğunun test alanında çıkmak istediği ve yetkililerin vatandaşları engelledikleri görüldü

Çin’in Şangay kentinde bulunan Pudong Uluslararası Havalimanı’nda çalışan 1 kişide yenip tip koronavirüse (Kovid-19) rastlanmasının ardından havalimanı karantinaya alındı.

Yetkililer, havalimanında bulunan binlerce kişiye test yapmak amacı ile otopark alanına yönlendirerek, havalimanından çıkışları yasakladı.

Yetkililer, havalimanına gelen yolculara koronavirüs testi yapmaya başlarken, test alanına itilen çok sayıda kişinin görüntüleri cep telefonu kameralarına yansıdı.

Görüntülerde, bazı vatandaşların kişilerin test alanında çıkmak istediği ve yetkililerin vatandaşları engelledikleri görüldü.

39 yaşındaki havalimanı çalışanın eşinin de Covid-19’a yakalandığı ve Shanghai Pudong Hastanesinde hemşire olduğu aktarıldı.

Hastane, günlük ayakta tedavi ve acil servisleri askıya alırken, çiftin çocuklarının gittiği okul ise kapatılarak uzaktan eğitime geçti.

Havalimanın ardından Şangay’da bulunan Güney Demiryolu İstasyonu’nda kapatıldığı iddia edildi.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU