Türkiye’yi ziyaret eden İsraillilerin yüzde 20’sinde koronavirüs tespit edildi

Ekim ayında Türkiye’yi ziyaret ederek ülkelerine dönen yaklaşık bin İsrailli turistin yüzde 20’sinin koronavirüs kaptığı belirlendi

Fotoğraf: AA

1-28 Ekim tarihleri arasında Türkiye'yi ziyaret ederek ülkelerine dönen 988 İsrailliden 197'sinde koronavirüs tespit edildi.

Şalom’un The Jerusalem Post’tan alıntıladığı habere göre, İsrail Sağlık Bakanlığı verileri, ekim ayında Türkiye'den dönen İsraillilerin yaklaşık yüzde 20'sinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını ortaya çırardı.

Eylül ayı sonundan ekim ayı başına kadar yüksek koronavirüs enfeksiyon oranına rağmen Türkiye, İsrailliler için popüler bir turizm merkezi olmaya devam etti.

Verilerin, Türkiye’nin İsrailli turistler için dünyanın en bulaşıcı yerlerinden biri olduğunu gösterdiğini belirten haberde, Bulgaristan yüzde 13'lük enfeksiyon oranıyla ikinci sırada yer aldığı, onu yüzde 6 ile ABD ve yüzde 3 ile Yunanistan izlediği aktarıldı.

İsrail basınında çıkan haberlere göre, çok sayıda gözlemci, Ankara'nın kısmen hastalık belirtisi göstermeyen (asemptomatik) Kovid-19 vakalarını bildirmeyi reddetmesi nedeniyle Türkiye'deki salgının kontrolden çıktığını ileri sürdü.

 

Independent Türkçe, Şalom

DAHA FAZLA HABER OKU