EMEP’in yeni genel başkanı Ercüment Akdeniz oldu

Emek Partisi'nin kongresi “Sömürüye, salgına, savaşa karşı birlik, dayanışma, mücadele” sloganıyla yapıldı

Fotoğraf: Twitter / EMEP

Emek Partisinin 9. olağan kongresinde genel başkanlık görevine Ercüment Akdeniz seçildi.

Salgın koşulları nedeniyle sınırlı katılımla Ankara Batıkent’te Meydan AVM’de “Sömürüye, salgına, savaşa karşı birlik, dayanışma, mücadele” sloganıyla toplanan kongrede Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, pandemi ile birlikte işçi sınıfının üretim ve ekonomideki öneminin tüm çıplaklığıyla görüldüğü, değiştirici gücünün ortaya çıktığı bir süreçten geçildiğini dile getirdi.

Partilerden mesajlar

Evrensel’in aktardığına göre gongreye mesaj gönderen HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, "Tekçi otoriter iktidarın neden olduğu siyasal, ekonomik ve toplumsal krizler karşısında demokrasiden, adaletten, barıştan, özgürlüklerden yana olan parlamento içi ve dışı tüm demokratik toplumsal muhalefetle daha fazla mücadele ortaklığını büyütmemiz gereken bir süreçten geçiyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da "Kongrenizin partiniz için hayırlı olmasın diliyorum. Ülkemizin ve dünyamızın geçirdiği bu zorlu günlerin bir an önce geçmesi temennisiyle değerli şahsınıza, kongreye katılan tüm parti yöneticilerinize ve üyelerinize selam ve saygılarımı sunuyorum" mesajı gönderdi. 

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan da "Siyasi iktidarın keyfi uygulamları ve "olağansütü" koşullarında gerçekleştirdiğiniz 9. olağan kongrenizi devrimci duygularımızla selamlıyoruz" mesajını gönderdi.

Demokratik Bölgeler Partisi eş genel başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Erkan Baş ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin de kongreye mesajlarını ilettiği öğrenildi.

 

Evrensel, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU