Ali Babacan: Bu hükûmet miadını doldurdu

"Ekonomiyi batırdıklarını anlamaya başlayınca, Avrupa Birliği’nden söz etmeye başladılar"

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin 1. Olağan Yozgat İl Kongresi’nde açıklamalarda bulundu.

DEVA partisinin aylardır teşkilatlanma çalışmaları yaptığını belirten Babacan "Ne görüyoruz, biliyor musunuz? Tünelin sonundaki ışığı görüyoruz" diye konuştu.

Babacan iktidar kanadından yapılan reform açıklamalarını da eleştirerek şunları söyledi:

Beş adım geri, bir adım ileri atarak yürümeye başladılar. Bu ülkenin petrol kaynakları, doğal gaz kaynakları olsa, ekonomiyi hazırı satarak, parasını yiyip dağıtarak yönetseler, akıllarına insan hakları gelmeyecek. ‘İnsan Hakları Eylem Planı‘ için, basit bir suçlamayla tutuklu yargılanan kimseyle görüştünüz mü? İşkence gördüğünü söyleyen bir vatandaşımızı dinlediniz mi? Yapamazsınız. Hakkına girdiğiniz insanların gözünün içine bakacak durumda değilsiniz. Kendilerince, yatırımcıları kandıracak kadar adım atma arayışındalar.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Kendimizi başka yerlerde değil, Avrupa'da görüyor, geleceğimizi Avrupa ile birlikte kurmayı tasavvur ediyoruz” ifadelerininin ardından Türkiye'nin gündemine giren Avrupa Birliği tartışmalarına ilişkin de konuşan Babacan "Ekonomiyi batırdıklarını anlamaya başlayınca, Avrupa Birliği’nden söz etmeye başladılar. Pabuç pahalı tabii. Senelerce 'Eyy Batı' diyerek ülkeyi içe kapattılar. Bu konuda da sözümüze geliyorlar. Lafta kopya çekmeye devam ama icraatta bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Babacan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Hiç merak etmeyin, bu hükûmet miadını doldurdu. İktidar partisine gönül vermiş dostlarımız da hiç merak etmesin, artık DEVA Partisi var. Dönülmez akşamın ufkundayız. Emaneti teslim almanın hazırlığındayız.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU