Prison Break'in Michael'ı, karakterin gey olduğunu ileri süren hayrana cevap verdi

Wentworth Miller, Prison Break'e bir daha dönmeyeceğini açıklamıştı

Dizinin bir diğer önemli ismi Dominic Purcell, dizinin geri döneceğini öne sürerek sosyal medyada tartışma başlatmıştı (Fox)

Ünlü oyuncu Wentworth Miller, televizyon tarihinin en çok yankı uyandıran dizileri arasında sayılan Prison Break’de canlandırdığı Michael Scofield karakteriyle ciddi bir hayran kitlesine ulaşmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak kısa süre önce dizinini geri dönebileceğine dair söylentiler çıksa da yaklaşık 7 yıl önce gey olduğunu açıklayan aktör yakın zamanda verdiği röportajda diziye dönme planının olmadığını ve artık heteroseksüel karakterler canlandırmak istemediğini açıklamıştı. 

Bununla birlikte Miller, bu açıklamasının ardından esasen canlandırdığı karakterin gey olduğunu öne süren bir hayranının teorisine sosyal medya hesabından cevap verdi. 

Instagram hesabından bahsi geçen teoriye cevap veren 48 yaşındaki oyuncu şu ifadeleri kullandı:

Beni bağışla, bir noktaya parmak basmam gerekiyor. Gerçek hayatımda gey olduğumu açıklamıştım ve heteroseksüel karakterler canlandırmamı beklemeyin. Michael’ın Sara’yı T-bag için bıraktığını öne süren onlarca yorum gördüm. Ya da T-bag’in Michael’a (ben) baktığına dair.

Miller, Robert Knepper’in canlandırdığı karaktere atıfta bulunuyordu. Daily Mail'in haberine göre ünlü oyuncu şu ifadeleri ekledi:

Bazıları açısından T-bag’in PB’de gey olması olası mı? Belki de sadece kendi dünyalarındaki televizyonda? Homofobikleri ve bağnazları boş verin (onların canı cehenneme) eşcinsel olduğunu açıklamanın ölüm anlamına geleceği dünyalarında queer çocuklar ve yetişkinler için T-bag umabilecekleri en iyi şey mi?

Hikayeler önemlidir. Dengeli ve sağduyulu hikayeler. Kimin izlediğini veya nerede izlediğini asla bilemezsiniz. İzlediğimiz şeyin bir mesajı olmadığını düşündüğümüzde bile, bir mesaj gönderilir. Toplumsal cinsiyet, ırk, güç, siyaset hakkında…

 

 

Miller, Prison Break’i kesin olarak bıraktığı çok açık biçimde açıklamıştı. Oyuncunun Law & Order dizisinin 22. sezonunda Isaiah Holmes rolüyle ekrana dönmesi bekleniyor. Holmes karakteri Miller’ın açıklamasıyla uyumlu biçimde gey. 

 

Independent Türkçe, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU