Ahmet Hakan: Galiba meydan okuyorlar

“CHP’li belediyeler, bu modası geçmiş heykel sevdasından bir türlü vazgeçmiyorlar”

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, İstanbul Bakırköy’de Sadi Konuk Hastanesi’nin girişi önüne sağlık çalışanlarına destek için yapılan heykeli eleştirdi.

‘Sağlık Çalışanlarına Saygı Anıtı’ geçen günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılımıyla açıldı. Hakan, bugünkü köşe yazısında sağlık çalışanlarına destek için yapılan heykeli şu ifadelerle eleştirdi:

Heykel alerjim yok. Ama kişilerin hiçbir soyutlamaya yer vermeden betondan bire bir heykelini yapmanın, tüm dünyada fena halde demode bir şey olduğunun farkındayım. Artık birini öveceğimiz zaman, “Heykeli dikilecek adamsın” bile demiyoruz. O derece yani.

Buna rağmen bizim CHP’li belediyeler, bu modası geçmiş heykel sevdasından bir türlü vazgeçmiyorlar. En son İstanbul’da sağlık çalışanları adına diktikleri heykel, bu sevdanın son dışavurumu.

“Bunlar heykel dikmekten başka bir iş bilmezler” deniliyor ya... Galiba “Evet, kardeşim. Biz heykel dikmekten başka bir şey bilmeyiz. Var mı diyeceğiniz” diye meydan okuyorlar. Başka bir rasyonel açıklama bulamadım.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU