AK Parti'li başkan olimpik havuzu tarikat şeyhi ile inceledi, CHP'li Tanal'dan "Şeyh hazretleri milli yüzücü mü?" tepkisi geldi

Başkan Kuş bu durumu, "Kanaat önderimizle birlikte inceleme yapmamızın sebebi, yüzme havuzu yapılacak alanın yanındaki yapımı devam eden medreseyi engelleyip engellemeyeceği istişaresidir" diye açıkladı

Fotoğraf: Twitter/Mehmet Kuş

Şanlıurfa- Eyyübiye'nin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kuş, ilçede açılacak olan ve temeli atılan yarı olimpik yüzme havuzunda bir şeyh ile incelemede bulunup fotoğrafları, “Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuzun temelini atıyor, ilk kazmayı vuruyoruz. Bölgenin kanaat önderlerinden Şeyh Abdulselam El Haznevi ile birlikte alanda incelemelerde bulunduk. Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuz şimdiden hayırlı olsun” nıotuyla sosyal medya hesabından paylaştı.

Eyyübiye Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Kuş’un paylaşımına Mahmut Tanal’dan tepki geldi.

CHP milletvekili Mahmut Tanal,  Başkan Kuş’un paylaşımını alıntılayarak şu sözlerle eleştirdi:

“Olimpik yüzme havuzlarının teknik özellikleri Dünya standartlarına göre belirlenen bu teknik özelliklere uygun bir havuz yapımı havuzun kalitesini ortaya çıkarır. Olimpik havuz inşasının mutlaka bu konuda bilgili kimseler tarafından yapılmasını tavsiye ediyorum”

“Şeyh Hazretleri milli yüzücü mü?”

Konuyla ilgili bir mesaj daha paylaşan CHP’li Mahmut Tanal, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’a “Şeyh Hazretleri, milli yüzücü mü ki, olimpik yüzme havuzu inşaatında incelemelerde bulunuyor?” diye sordu.

“Medreseyi engelleyip engellemeyeceği istişare edildi”

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Mahmut Tanal’ın eleştirilerine yine sosyal medya üzerinden yanıt verdi.

Başkan Kuş, söz konusu incelemenin nedenini,  “Sayın Vekilim bu projemiz tek tip projedir. Kanaat önderimizle birlikte inceleme yapmamızın sebebi, yüzme havuzu yapılacak alanın yanındaki yapımı devam eden medreseyi engelleyip engellemeyeceği istişaresidir. Saygılarımı sunarım” diye açıkladı.

120 günde bitirilmesi planlanıyor

Eyyübiye Belediyesi ilçenin Muradiye Mahallesi’nde yapılmak üzere yarı olimpik yüzme havuzu projesini hayata geçirdi ve Eylül ayı başında ihaleye çıkıldı. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, yerel medyaya yaptığı açıklamada "1200 metre kare kapalı alana sahip, betorname ve çelik yapı şeklinde tasarlanan kompleks projemiz, engelli vatandaşlarımızın da düşünüldüğü 2 ayrı soyunma odası ile hizmet verecek " bilgisini verdi. 

Kuş, açık ihale usulü ile yapılacak havuzun, yer tesliminden itibaren 120 takvim günü içinde bitirilmesinin planlandığı bilgisini de paylaşmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU