Karamollaoğlu’ndan Demirtaş ve Kavala yorumu: Yarın tahliye haberleri gelebilir

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Arınç’ın Sellahattin Demirtaş ve Osman Kavala hakkındaki çıkışı için “Tahliye hazırlığı olabilir” dedi

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı televizyon programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

FOX TV’de yayınlanan Çalar Saat Hafta Sonu programında İlker Karagöz’ün konuğu olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeleri Bülent Arınç ve Cemil Çiçek’in son günlerde yaptıkları özeleştiri olarak yorumlanan çıkışları değerlendirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Her iki açıklamanın da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dışında yapılmadığını düşündüğünü kaydeden Karamollaoğlu, Bülent Arınç’ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş ile ilgili sözleri için “Tahliyeler ile alakalı yapılan konuşmalar, sanki zemin hazırlıyor; yarın tahliye haberleri gelebilir” şeklinde yorumladı.

Karamollaoğlu, bazı davalarda tutuklamanın cezalandırmaya dönüştüğünü belirterek bunun doğru olmadığını söyledi.

“Partilerin konuşmasında ne mahsur var?”

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP’nin ortak bir anayasa çalışması yaptıkları iddiası hakkında da konuşan SP lideri Temel Karamollaoğlu, “Ne zaman olmuş bu görüşme? 2.5 sene önce. Aniden gündem geldi. Böyle bir konuşma olmuş olsa ne olur? Hiç. Bir neticesi olmuş mu? Olmamış. İnsanlar bir araya gelmiş, Meclis’te bir konuyu konuşmuşsa bu suç mu? Ortaya bir metin çıkmış mı, bir deklarasyon var mı? Yok. Ayıptır, hakkaten bu kadar aşağı düşmemeli hiç kimse. El insaf!” diye konuştu.

Karamollaoğlu, “Neymiş, HDP ile yakınlaşma varmış. Ne zaman? 2.5 sene önce. Yahu siz seçimden önce ‘bebek katili’ dediğiniz İmralı’daki kişiye adam gönderip mesajlarını yayınlatmadınız mı?” diye sordu.

“Rakamları saklamak doğru değil”

Koronavirüs verilerinin doğru olarak açıklanmamasının yanlış olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, " Kovid-19 nedeniyle ortaya çıkan tablodan dolayı hükümeti kınamıyorum; ancak rakamları doğru verseler, güven doğar ve insanlar yetkililere ve kurallara daha fazla uyar"değerlendirmesinde bulundu.

İsraf eleştirisi

Ülkemizde yaşanan ekonomik  sıkıntılara rağmen devam eden ve israfa neden olan harcamalara değinen Temel Karamollaoğlu, iktidarı şu sözlerle uyardı:

"Bugün ekonomi, yolsuzluk, israf ve maalesef rüşvet üçlüsünün içerisine sıkışmış durumda. Ben israf dediğim zaman israf ille de parayı saçmak sarayda harcanan günlük 10 milyonun üzerindeki giderler değil . İsraf yanlış yatırımlardır.  “Türkiye'nin bütün imkanlarını sanayi ve tarıma yönetmeliyiz. Üretime dönük olmayan yatırımlardan acilen vazgeçilmelidir. Şu anda inşaat yapmak, devlet daireleri yapmak yeni kurumlar inşa etmek, binalar inşa etmek, şu anda yeniden yol yapmak, bunların hepsi israftır. Yeni yollar yapmak israftır. Türkiye’de yeni yola ihtiyaç yok. Yeni yollar yapılıyor neden? Bu mantık değişmeden Türk ekonomisinin  düze çıkması mümkün değil"

Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararı

"Cumhurbaşkanı’nın ne dediğini anlamıyoruz; nasıl şahlanacağız? Esnaf dükkanı kapatacak, işsiz evde kalacak ama biz şahlanacağız" diyen SP lideri, Merkez Bankası’nın 475 baz puanlık faiz artırımı kararı için de “Faiz; kötü ekonomik kararların neticesidir. Faiz artışı nedeniyle; birileri çok paralar kazanacak, birileri de batmak zorunda kalacak” dedi.

“Kanal İstanbul doğrunda rantla ilgili bir projedir”

Kanal İstanbul projesi hakkındaki afişleri nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma açılmasını ve söz konusu proje için “Devlet Projesi” tanımının yapılmasını da eleştiren Karamolaoğlu “Şunu açıkça belirteyim; ‘Kanal İstanbul’, israfın tam zirvesidir.  Devlet projesi, herkesin ittifak ettiği projelerdir, Kanal İstanbul'un bununla alakası yok; bu, doğrudan rantla alakalı bir projedir. Bugüne kadar Kanal İstanbul olmadan ne kaybettik, olunca ne kazanacağız! Rantın yanında ayrıca ekolojik dengeyi bozacağı da görülüyor” dedi.

“ABD’nin Irak’taki katliamlarını bugünkü iktidar destekledi”

Hükümetin dış politika konusundaki uygulamalarını da ABD’nin Irak operasyonu ve Kıbrıs’taki Annan Planı referandumu örnekleri  ile eleştiren Karamollaoğlu,  “ABD, Irak'ta katliam yaptı; kim destek verdi? Bugünkü iktidar! Annan Planı ile Kıbrıs'tan vazgeçiyordunuz! Bunlar iddia değil, gerçek” diye konuştu.

Karamollaoğlu, “Güdülen politikalar, çok kısır; istişareler yapılmıyor, dış politika da ise hiç bu kadar yalnız kalmamıştık” dedi.

“Gelişmelerin lehlerine olmadığını biliyorlar”

Cumhur İttifakı’nın sürekli olarak, toplum desteğini kaybettiğini ve bu durumun herkes tarafından kabul edildiğini ifade eden Karamollaoğlu, “Bunun verdiği rahatsızlıklar nedeniyle yeni çıkışlarla güven toplamaya çalışıyorlar ama bu lafla olmaz” dedi.

Erken seçim tartışmalarına da değinen SP lideri, “Bugünkü şartlarda seçim için ‘hodri meydan’ çıkışı yapamazlar. Gelişmelerin lehlerine olmadığını biliyorlar” diye konuştu.

Allaattin Çakıcı tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sosyal medya üzerinden yapılan tehdide de tepki gösteren Karamollaoğlu, “Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan tehdit, bizim demokrasimizi zedeleyen bir gelişme; bu tehditlere sahip çıkılması da akla ve mantığa aykırıdır” dedi.

 

Independent Türkçe, FOX TV

DAHA FAZLA HABER OKU