MHP’li Yalçın: Hukuk dışı oluşumlara sahip çıkmakla suçlayan suni imajın, üzerimize yapıştırılmasına müsaade etmeyeceğiz

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, "Mafya ve yeraltı dünyası yaveleri, "millî devlet" sürecini akim bırakmaya dönük ihanetin üstünü örtmeye yetmeyecektir" dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın / Fotoğraf: AA

Organize suç örgütü yöneticisi olmaktan hüküm giyen ve nisan ayında infaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye olan Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tehdit ve hakaret içerikli açıklamasının ardından CHP ve MHP arasındaki tartışma büyüyor. Devlet Bahçeli’nin ‘Dava arkadaşımdır” diyerek Çakıcı’ya sahip çıkmasının ardından Kılıçdaroğlu, “Bir partinin genel başkanının bir mafya liderine sahip çıkması; asıl üzücü olan bu. Geri tartışmaların hiçbir önemi yok” diye tepki gösterdi.

CHP’nin bu suçlamasına ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’dan zehir zemberek bir yanıt geldi.

 “Şunu peşinen ifade edelim: MHP’yi hukuk dışı oluşumlara sahip çıkmakla suçlayan saçma iddialar gündeme getirilerek kurgulanmaya çalışılan suni imajın, üzerimize yapıştırılmak istenmesine müsaade etmeyeceğiz” sözleri ile CHP’ye tepki gösteren Yalçın, “Mafya ve yeraltı dünyası yaveleri, “millî devlet” sürecini akim bırakmaya dönük ihanetin üstünü örtmeye yetmeyecektir” dedi. Yalçın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

CHP’li hadsiz Engin Altay’ın lağımdan ses verircesine sarf ettiği “çukur siyaseti” tabiri, bu partiyi içine düştüğü fosseptikten kurtaramayacaktır.

Büzleri kırılıp patlamış bir kanalizasyon gibi ortalığa saçılan ve iğrenç kokusu siyasetin havasını kirleten onca pislik, hiçbir laf kalabalığının altına akıtılamayacaktır.

CHP’yi ,”Teröriste terörist, eşkıyaya eşkıya, haine hain diyemeyen CHP yönetimi; Türk milletinin gözbebeği olan Ülkücülere ağzına geleni saymaktadır” diye eleştiren Yalçın, açıklamasında CHP’den şu soruları yanıtlamasını istedi: 

CHP, şu soruların cevabını vermeden kendini aklayamayacak ve kamuoyunda inandırıcı olamayacaktır:

İbrahim Kaboğlu Başkanlığındaki alternatif Anayasa komisyonunun tutanak ve belgeleri medyaya düşmüşken, gerçeği yüreklice itiraf etmek yerine, CHP neden inkârı seçmektedir?

2013'te CHP tarafından TBMM’ye verilen bir teklifte olduğu gibi, PKK’nın siyasi kanadı olan HDP’ye 2018’de “iki dilli, iki kültürlü yapıyı öngören bir Anayasa” vadedilmiş midir?

Sayın Kılıçdaroğlu, o tarihteki yerel seçimlerde açıkça partisinin adaylarını destekleyen HDP’ye “demokratik özerklik”ten başka hangi sözleri vermiştir? 

CHP’nin başı, hangi hak ve yetkiyle millî birliğimizin düşmanlarına Aladağ’dan arsa bağışlamaktadır?

CHP, Diyarbakır’daki HDP binası önünde çocuklarını bölücü örgütün elinden kurtarmak için mücadele eden aileler konusunda neden sessiz kalmaktadır? 

Dün Cumhuriyet’i kuran parti, bugün neden Cumhuriyet’i yıkmaya kurgulanmış terörist unsurlarla siyaseten yol arkadaşlığı etmektedir?

Türkiye’nin Atatürk’ten tevarüs ettiği “bağımsız ve egemen devlet” yapısını koruma çabalarına rağmen, CHP neden Türkiye’de meşru hükümeti antidemokratik yollardan değiştirmeye çalışan uluslararası aktörlerle aynı dili kullanmaktadır?

Türkiye’nin jeopolitik ve hidropolitik öneme sahip mavi vatan, gök vatan ve ana/kara vatan üzerindeki hayati çıkarlarına rağmen, CHP bu hususta neden seçilmiş hükümetin yanında yer almamaktadır?

Bugünkü CHP yönetimi, Atatürk’ün Türklük tanımı konusunda ne düşünmektedir?

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU