Bilim Kurulu Üyesi Özlü, tedbirlerin yansımasının ne zaman görüleceğini açıkladı

Özlü, maske, mesafe ve hijyene dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti

Fotoğraf: Twitter

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, alınan yeni tedbirlerin etkilerinin ne zaman görüleceğini açıkladı.

Özlü, kendisine uygulamaya konulan yeni tedbirlerin “etkili olup olmayacağı ve etkilerinin ne zaman görüleceği” şeklinde sorular yöneltildiğini belirterek, “Önümüzdeki 10-14 günden itibaren olumlu yansımalarını görebileceğimizi umut ediyorum” dedi.

“Yeni tedbirler, insan hareketliliğini önemli ölçüde azaltarak bulaşmaları önleyecektir” ifadesini kullanan Özlü Twitter’dan, “Örneğin 20 yaş altı ve 65 yaş üstüne getirilen sokağa çıkma kısıtlaması ile okullarla ilgili karar, yaklaşık 30 milyon insanın hareketliliğini azaltacaktır” mesajını paylaştı.

Özlü şöyle devam etti:

Sinema salonları, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetlerinin yasaklanması buralardaki bulaşmaları tamamen durduracaktır.
Hafta sonları akşam 20.00 ile sabah 10.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması ile alışveriş merkezleri, market, berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin çalışma saatlerinin sınırlandırılması da karşılaşmayı azaltacaktır.
Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerlerinin, sadece paket servis ve gel-al hizmeti verecek da özellikle bu alanlarda ortaya çıkan bulaşmaları önleyecektir.
Spor müsabakalarının seyircisiz oynanması ile düğün, nikah törenleriyle ilgili uygulamalar da sürece olumlu katkı verecektir.

Özlü ayrıca, ”Hepimiz kalabalıklardan uzak durup, hane halkımızla evde kalarak; dostlarımızla evlerde bir araya gelmekten, birlikte yiyip içmekten kaçınarak; maske, mesafe ve hijyene dikkat ederek, bu sürece destek olmalıyız” uyarısında bulundu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU