"Çinliler neden romantik ilişki istemiyor" anketi 600 milyon kez görüntülendi

Ankete katılanların önemli bir kısmı ilişkinin "zaman, para ve enerji" gerektirdiğini düşünüyor

Çin'de bekar yetişkin nüfusunun 2021 yılına kadar 92 milyona ulaşması bekleniyor (Unsplash)

Çinli gençlerin neden romantik bir ilişkiye isteksiz baktığını soran anket Çarşamba Çin’in Twitter’a benzer uygulaması Weibo’da hararetli bir tartışmayı alevlendirdi. 

Ankete katılanların yarısından fazlası bir ilişkinin çok fazla zaman, para ve enerji gerektirdiğini belirtti. 

Çin Sivil İşler Bakanlığı’nın tahminlerine göre ülkede yalnız yaşayan bekar yetişkin nüfusunun 2021 yılına kadar 92 milyona ulaşması bekleniyor. 

Global Times'ın haberine göre China News Weekly’nin yaptığı ankete 621 binden fazla kişi katıldı. Öte yandan konuya dair paylaşımlarsa 600 milyondan fazla kez görüntülendi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankette katılımcılara 4 seçenek sunuldu. Katılımcıların yaklaşık 325 bini "yalnız olmak zama, para ve enerji gerektiren ilişkiye nazaran daha iyi" seçeneğini tercih etti. Bu sayı katılımcıların yüzde 52,4’üne tekabül ediyor. 

Bununla birlikte "bir partner bulamıyorum" seçeneğiyse yüzde 25’le en çok tercih edilen ikinci seçenek oldu. 

Katılımcıların yüzde 20’sinden biraz fazlası "iş ve yaşam baskıları gençleri düşük arzuların yaşandığı bir çağa sürüklüyor" ifadesini seçti.

Yüzde 1,9’luk kısımsa, "Farklı bir fikre sahibim ve yorumu aşağıya bırakacağım" seçeneğini tercih etti. 

Ankete dair yorum yapan ve 38 binden fazla beğeni alan Weibo kullanıcısı Lumi-K, "Erkek arkadaşım ya da kocam tarafından kemik kırıcılarla öldürülmek veya kanalizasyona atılmak istemiyorum" diye belirtti. Söz konusu yorum görünüşe göre Hangzhou’da karısı öldüren ve cesedi kanalizasyona atan adamın şoke eden davasına atıfta bulunuyordu. 

Kullanıcılardan bir diğeriyse, "Bir ilişki yaşayabilirim ama evlenmek istemiyorum" ifadelerini kullandı. 

Çin’in Aile Planlama Komisyonu’nun Mayıs’ta yayımladığı ve yaklaşık 55 bin üniversite öğrencisinin katıldığı ankette yalnız erkeklerin yüzde 50’si ve yalnız kadınların yüzde 64’ü "her şeyi kendi haline bırakmayı" ve "partner bulmaya dair istekli olmamayı" tercih etmişti. 

 

Independent Türkçe, Global Times

DAHA FAZLA HABER OKU