Twitter Alaattin Çakıcı'nın tehdit tweetini sildi

Söz konusu paylaşımın yerinde "Bu tweet, Twitter kurallarını ihlal etti" uyarısı yer alıyor

Fotoğraf: Twitter / @alattincakici

Organize suç örgütü yöneticisi olmaktan hüküm giyen ve nisan ayında infaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye olan Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tehdit ve hakaret içerikli açıklamasının yer aldığı tweet, Twitter tarafından silindi.

Sosyal medya kullanıcıları, Çakıcı'nın hesabında söz konusu paylaşımın yerine "Bu tweet, Twitter kurallarını ihlal etti" uyarısıyla karşılaşıyor. 

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çakıcı'nın Twitter üzerinden "ÇAKICI’dan Kılıçdaroğlu’nun basın açıklamasına cevabı" başlığıyla paylaştığı ikinci açıklaması ise paylaşıma ve erişime açık halde durmaya devam ediyor.


Ne olmuştu?

Alaattin Çakıcı, grup toplantısında MHP lideri Bahçeli'yi eleştiren Kılıçdaroğlu aleyhine sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunmuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu Çakıcı'ın tehditlerine yönelik yaptığı ilk açıklamada " bizim ruhumuzu oluşturan temel öge Kuvayı Milliye'dir. Çakalların bulunduğu yerde hiç kimse bize bir şey söyleyemez" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu dün (19 Kasım) gerçekleştirdiği Karabük'teki ziyareti sırasında da Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş'in kendisini arayarak üzüntülerini dile getirdiğini belirtmişti.

MHP lideri Bahçeli ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Çakıcı'ya destek vermişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU