Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "faiz artırımı" açıklaması: Şu aşamada bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin farkındayız

Erdoğan, 'ekonomi ve yargıda reform' konusuna ilişkin, "Ekonomi politikalarımızı tahkim edecek, demokrasimizin ve özgürlüklerimizin çıtasını yükseltecek, milletimizin günlük hayatında rahatlamaya yol açacak hazırlıklar içindeyiz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18. MÜSİAD EXPO Fuarı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ekonomi hedefleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Ekonomik sıkıntıları iş birliği ve dayanışmayla aşarak hedeflerimize ulaşabiliriz. Bunun için hepimize düşen görevler var. Temel kanunların tamamını yenileyerek adalet sistemimizin altyapısını güçlendirerek ülkemizde hukuka erişimi kolaylaştırdık" dedi.

"Yargı reformu Meclis'e gelecek"

Yeni yargı paketleriyle ilgili hazırlıkların da sürdüğünü belirten Erdoğan, en kısa sürede Meclis gündemine getireceklerini vurguladı.

Erdoğan şunları kaydetti:

Hem ekonomi politikalarımızı tahkim edecek hem demokrasimizin ve özgürlüklerimizin çıtasını yükseltecek hem milletimizin günlük hayatında rahatlamaya yol açacak hazırlıklar içindeyiz.

"Türkiye'yi faiz, enflasyon ve kur sarmalından çıkarmalıyız"

Milletimizin geleceğe güvenle bakabilmesi için bugün almamız gereken tedbirler neyse onları hayata geçirmekten kaçınmıyoruz.

Ülke refahı için alınması gereken tüm tedbirleri aldıklarını söyleyen Erdoğan, "Gerekirse şu aşamada bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin de farkındayız. Dünkü faiz artırımı kararını bu aşamada değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti:

Asıl hedefimiz enflasyonu en kısa sürede önce tek haneli rakamlara ardından orta vadeli hedeflerimizdeki seviyeye düşürerek faizlerin de buna uygun şekilde aşağı inmeye temin etmektir. Bunu başardığımızda kurun da istikrara kavuşacağına düşünüyorum. Türkiye'yi faiz, enflasyon, kur sarmalından çıkarmamız şarttır. Faiz sebeptir. Enflasyon neticedir. Bunu böyle bilelim. Enflasyon sebep değildir. Faiz netice değildir, kendimizi aldatırız. Faiz her şeyden önce bir defa paradan para kazanmak suretiyle insanları sömürmektedir. Yeni ekonomi yönetimimizle birlikte tüm mesaimizi ve tüm dikkatimizi bu konuya vererek ülkemizi bu kronik sancıdan inşallah kurtaracağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU