MHP’den Arınç’ın sözlerine tepki

Arınç'ın Demirtaş ve Kavala açıklamalarına Cumhur İttifakı'nın ortağından tepki var

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın yaptığı bazı açıklamalar MHP cephesinde tepkiye sebep oldu.

Türkiye, yargıda reform konusunu tartışırken Arınç, dün akşam Habertürk’te kritik açıklamalarda bulundu.

Kavala ve Demirtaş çıkışı

Arınç’ın açıklamalarında en çok dikkati çeken ifadeler şöyle oldu:

Osman Kavala 2017'den beri 3 buçuk yıldır tutuklu. Ben iddianameyi okudum. Hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum. Tahliye edilmesi lazım. Bu iddianameleri okuduğumda çocuk bile yazmaz bunu dedim, cübbeyi bile giyesim gelmişti. Çıkması lazım. Ey hâkim ve savcılar; Osman Kavala’nın hâlâ tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmesi lazım.

Demirtaş konusu konuşulunca ben bizi dinleyenlere bir şey söylemek istiyorum. Demirtaş'ın yazdığı çok güzel bir hikaye kitabı var Devran isminde. Ne olur onu alın bir okuyun. Ben bu korona süreci içinde bunu okudum. Bu kitabı okuduktan sonra siz Selahattin Demirtaş hakkındaki kanaatinizi belki değiştirmeyeceksiniz. Ama Kürtler ve Kürtlerin yaşadığı travma üzerinden kafanızda çok şeyler değişecek. Bu ülkenin mazlumlarından biri de Kürtlerdir. Kürt kardeşlerimizdir. Çözüm sürecinde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı. Bunun da olabilir. Yargıçlar mahkemeler özgürlükçü düşünsünler.

Bu ifadelere MHP cephesinden ne tepki geleceği merak ediliyordu.

Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’nin genel başkan yardımcısı Hidayet Vahaoğlu, Twitter üzerinden Arınç’ı hedef alarak şunları söyledi:

Ben ahmakın tekiyim” diyen darbecilerin ağabeyi olan bir adama, kim niye ihtiyaç duyup da yeniden özgüven patlaması yaşamasına ve devlete rota çizmesine imkan sağlar...

Bir diğer tepki de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanından geldi. Yıldıray Çiçek, Twitter hesabından şu mesajları paylaştı:

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU