Bülent Arınç: Albayrak'ın görevini bırakmasına dahil olmadım

Arınç, adının geçtiği iki iddiayı yalanladı

Ekran alıntısı: Habertürk

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi ve eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifasına dair bir etkisinin olmadığını söyledi.

Arınç Habertürk canlı yayınında gündeme ilişkin olarak soruları yanıtladı.

Arınç  kendisinin adının da geçtiği iki iddiayı yalanladı.

“Birincisi Albayrak'ın görevini bırakmasına dahil olmadım. ‘Gitmezse 30-40 AK Parti Milletvekili ayrılır’ demedim” diyen Arınç, “İkincisi Yüksek İstişare Kurulu'nda isim zikretmedik" ifadelerini kullandı.

"Devran kitabını okudum"

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Devran kitabını okuduğunu söyleyen Arınç, "Selahattin Demirtaş 3-4 yıldır tutuklu. Tutukluluk cezaya dönüşmemeli. Demirtaş ile bizim 1-2 görüşmemiz oldu. Cezaevlerinde isyanlar, açlık grevleri olmuştu. Selahattin Demirtaş'ı tanımak veya onu yargılamak için onun yazdığı 'Devran' isminde kitap var. Ne olur onu alıp okuyun. Ben korona süreci içinde bunu okudum. Belki Selahattin Demirtaş hakkındaki kanaatinizi değiştirmeyeceksiniz ama ve Kürtler ve Kürtlerin yaşadığı travmalar üzerinde kafanızda çok şeyler değişecek" dedi.

"Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum"

Osman Kavala ile ilgili bir soru üzerine görüşlerini açıklayan Arınç, "Osman Kavala 2017'den beri 3 buçuk yıldır tutuklu. Ben iddianameyi okudum. Hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum. Tahliye edilmesi lazım. Bu iddianameleri okuduğumda çocuk bile yazmaz bunu dedim, cübbeyi bile giyesim gelmişti. Çıkması lazım" dedi

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU