Kılıçdaroğlu'ndan "Çakıcı" açıklaması: Seval Türkeş aradı, MHP'nin bu pozisyonunun büyük rahatsızlık yarattığını söyledi

Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Siyaset kurumu eğer gidip de bir mafya mensubuna sahip çıkıyorsa burada bir sorun var demektir" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alaattin Çakıcı'nın sosyal medyadaki paylaşımına ilişkin açıklama yaptı.

Karabük'teki ziyareti sırasında basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, bir basın mensubunun "AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 'Savcılık Alaattin Çakıcı'ya gerekli soruşturmayı başlatmış' şeklinde bir açıklama yaptı. Değerlendirmeleriniz nelerdir?" sorusuna şu şekilde cevap verdi:

Siyasi partiler yasasına göre kurulmuş olan bir partinin üstelik Türkiye Cumhuriyeti tarihinde köklü olarak kabul ettiğimiz bir partinin genel başkanının bir mafya liderine sahip çıkması, asıl üzücü olan bu. Geri tartışmaların hiçbir önemi yok. Bu konuda beni duygulandıran telefon Sayın Seval Türkeş'e ait, aradı büyük üzüntülerini dile getirdi ve bu partinin böyle bir pozisyona düşmesinin kendisi açısından da çok büyük bir rahatsızlık yarattığını ifade etti. Bunu söylemek isterim, diğerlerinin hiçbir önemi yok.

Bildikleri yolda kararlılıkla yürümeye devam edeceklerini aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Meşru zeminde Cumhuriyet Halk Partisi her türlü eleştiriye elbette saygı duyacaktır, kendi düşüncelerimizi ifade edeceğiz, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Cumhuriyet şehrindeyiz. Dolayısıyla bu cumhuriyet şehrinde olmaktan da ayrıca son derece mutluyum, huzurluyum. Keşke Türkiye'nin her tarafı böyle olabilse. Pek çok sorun var, esnafın sorunu, diğer sorunlar var. Aslında siyaset kurumunun bunlarla ilgilenmesi lazım. Siyaset kurumu eğer gidip de bir mafya mensubuna sahip çıkıyorsa burada bir sorun var demektir. Demokrasi, hukuk açısından sorun var demektir. Bunları aşmalıyız. Bunları aşmaya kararlıyız. Kim ne yaparsa yapsın bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi, hakkı, özgürlüğü getirmekte kararlıyız.

Ne olmuştu?

Alaattin Çakıcı, grup toplantısında MHP lideri Bahçeli'yi eleştiren Kılıçdaroğlu aleyhine sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunmuştu.

Çakıcı'nın sözleri sonrası CHP'li isimlerden tepki gelmiş ve Kılıçdaroğlu da "Bahçeli'yi eleştiriyorum. Mafya cezap veriyor" ifadelerinş kullanmıştı.

MHP lideri Bahçeli, ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Çakıcı'ya destek vermişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU