CHP: Açıkça ortaya çıkmıştır ki Cumhur İttifakı’nın üçüncü ortağı mafyadır

CHP’den yapılan açıklamada AK Parti – MHP ittifakı için, “Mafyalı Cumhur İttifakı” ifadesi kullanıldı

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) “Açıkça ortaya çıkmıştır ki Cumhur İttifakı’nın üçüncü ortağı mafyadır” açıklaması yapıldı.

“Mafyalı Cumhur İttifakı artık bir şer ittifakına dönmüştür” denilen açıklamada yaşananlar devlet krizi olarak nitelendirildi.

Organize suç örgütü yöneticisi olmaktan hüküm giyen ve nisan ayında infaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye olan Alaattin Çakıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret ve tehdit içeren ifadelerin yer aldığı bir açıklama yapmıştı.

Bu açıklamaya CHP'li birçok isimden tepki gelmişti. 

Saat 18.45'te yapılan açıklamada “Şu ana kadar bekledik. Mafya bozuntusunun tehditlerine, hakaretlerine ne saraydan ne de sarayın bekçisinden en ufak bir tepki gelmedi. Öyle anlaşılıyor ki, bu mafya bozuntusundan medet umuyorlar” denildi.

“Muhalefeti susturmak için her yola başvuran saray ve bekçisi, sonunda mafya bozuntularından medet umar hale gelmiştir” tepkisinin gösterildiği açıklamada, “Devletin içine çöreklendikleri saray vesayetini güçlendirmek için kolluk kuvvetleri ve yargı kifayet etmeyince, vesayetlerini mafya bozuntularıyla tahkim etmeye çalışıyorlar” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi: 

Bahçeli'nin açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli CHP'nin açıklamasının yapıldığı dakikalarda Twitter'dan açıklamada bulundu. 

Bahçeli,  “Değerli Ülküdaşım Alaattin Çakıcı’ya mafya bozuntusu demek, yeraltı dünyasının karanlık yüzü suçlaması getirmek müfterilik, seviyesizlik, rezilliktir” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun habis ve hastalıklı konuşmaları dikkatle incelendiğinde nasıl bir girdabın içine düştüğü, nasıl bir hezeyan ve melanete gömüldüğü gayet net olarak anlaşılacaktır. Üslubunun kindarlığı, siyaset usulünün kirliliği herkesin malumudur" diyen Bahçeli, "Kılıçdaroğlu’nun terörist Demirtaş’a hürmet ve hayranlığı bellidir. Soros’un tetikçisi ve tedarikçisi Osman Kavala’ya sevgi ve sempatisi bilinmektedir. Ellerinde Mehmetlerimizin kanı bulunan bölücü terör örgütü PKK’lı teröristlerle iç dışlı olduğu ise son derece berraktır" ifadelerini kullandı. 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU