Google Haritalar güncellemesi "Kovid katmanı" getiriyor

(AFP)

Google Haritalar'a yapılan güncelleme, yerel vakaların takip edileceği yeni "Kovid katmanı" dahil olmak üzere çeşitli özellikler getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu özelliklerin çoğu, insanların, tecrit döneminde muhitleri hakkında bilgi almasını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Uygulamaya, resmi koronavirüs kaynaklarına bağlantılar ve bölgede tespit edilen tüm vakaları gösteren yeni katmanın yanı sıra belirli ulaşım hizmetlerinin ve açık paket hizmetlerin ne kadar dolu olduğunu gösteren yeni araçlar da eklendi.

Yeni değişiklikleri duyuran Google, kullanıcıların "yeni normale uyum sağlamalarına" yardımcı olmayı amaçlayan Haritalar'a, "250 yeni özellik ve iyileştirme" eklediğini belirtti.

Bu güncellemeler, belirli bir konumun ne kadar yoğun olabileceğini gösteren bilgiler içeriyor. Yoğunluğun tespiti için, kullanıcı telefonlarından edinilen konum bilgileri kullanılarak bir yerde belli bir zamanda ne kadar insanın bulunuyor olabileceğine dair canlı veriler elde ediliyor.

Google, hastalığın yayılımındaki en son gidişatın takibi amacıyla "Kovid katmanını" halihazırda haritalarına eklemişti. Google, bunun yaklaşık 10 milyon kişinin bilgi almasını sağladığını ileri sürüyor.

Uygulamaya şimdi, resmi kaynaklardan sağlanan tarihi vakalar ve yerel veriler sayesinde insanların diğer bölgelerin durumunu daha kolay öğrenebileceği yeni bilgiler ekleniyor.

Şirket "doluluk" bilgisinin de aynı amaçla sunulduğunu ve insanların "sosyal mesafeyi daha kolay tesis etmesine" imkan tanıdığını bildirdi. "Busyness" verisi gibi, belirli bir otobüsün, trenin ya da metro hattının ne kadar yoğun olabileceğinin bir resmini yaratmak için Haritalar kullanıcılarından gerçek zamanlı geri bildirimleri kullanıyor.

Google, ABD'deki Android kullanıcıları için "Google Asistan sürüş modu" da ekleyecek. Bu mod, normal görüntünün üzerine ilave bilgiler katıyor. Böylelikle kullanıcılar, esas haritadan başka bir yere tıklamadan veya telefonlarına bakmadan mesajlarının okunmasını sağlayabilecek ya da müzik seçebilecek.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU