İYİ Parti'den istifa eden Koncuk: Siyasi parti aracını arızalı gördüm ve bıraktım, önüme bakıyorum

Adana Milletvekili Koncuk, siyasi partilerin amaç değil araç olduğunu, İYİ Parti'nin yönetimin kendisinde derin şüpheler bırakması nedeniyle yolunu ayırdığını belirterek, "İlkelerime uygun olmayan siyaseti yapmam" dedi

Partisinden istifa eden İsmail Koncuk, bundan sonra siyasi hayatına nasıl devam edeceğine dair ip uçları verdi / Fotoğraf: AA 

İYİ Parti'de başlayan FETÖ tartışması, iki gün önce iki vekilin yollarının ayrılmasına neden oldu. 

Tartışmanın fitilini ateşleyen İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, partiden ihraç edilirken, Adana Milletvekili İsmail Koncuk ise istifa etti.  

Ümit Özdağ, hukuki tüm yollara başvurarak mücadelesini sürdüreceğini belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Kenara çekilmeyeceğini ve sessiz kalmayacağını ifade eden Özdağ, bunun gereğini de yapıyor.  Sosyal medya aracılığıyla kendisine yönelik eleştirilere cevap vermeye devam ediyor. 

Son olarak bugünkü iletisinde, "Karşı karşıya olduğumuz mesele 'bir delinin attığı taş' veya 'bir etkia janının' itirafı değil, bir büyük yalanın Türk milletine söylenmesi ve şimdi inkar edilmesidir. Millet ağır ekonomik kriz altında inliyor ancak anayasasından Atatürk'ün çıkarılmasını da istemiyor" ifadelerine yer verdi. 
 


Özdağ bu paylaşımıyla FETÖ tartışmasından sonra dört partinin üzerinde çalıştığını iddia ettiği anayasa taslağına ilişkin açıklamalarının arkasında durduğu mesajını verdi. 

Özdağ, kavgasını sürdüreceği sinyalleri verirken Koncuk ne yapacak?  

 

Partisinden istifa eden Koncuk, bundan sonraki siyasi hayatını nasıl sürdüreceğine ilişkin Independent Türkçe'ye açıklamalarda bulundu.

Koncuk, gençlik yıllarından beri ülkesine ve milletine hizmet etme iddiasında olduğunu belirterek, bundan sonra da bu amaç doğrultusunda siyasi yaşamını sürdüreceğini söyledi.

"Ben partiyi arızalı gördüm" 

"Varlık sebebim bu millet ve bu vatandır" diyen Koncuk, "Dolayısıyla bana yakışan bu ülkeye hizmet etmektir" dedi.

Siyasi partileri amaç değil, hizmet etmek için araç olarak gördüğünü dile getiren Koncuk, "Hiçbir siyasi parti amaç değil, araçtır. Benim açımdan bu araç arızalı görülürse bırakılır. Bende partiyi arızalı gördüm. İlkelerime, dünyaya bakış açıma uygun bir yöntem ile yönetilmediğini, hedefleri bakımından bende derin şüpheler bıraktı. Dolayısıyla ben de bıraktım. Doğrusu da buydu. Ahlaki olan da buydu" diye konuştu.

"Bir adres bildirmek gerekmiyor" 

"Bundan sonra ne olur, İsmail Koncuk, yoluna nasıl devam eder?" sorusuna Adana Bağımsız Milletvekili, şu cevabı verdi: 

Biz bir partide var olmadık ki. Düşüncemiz, ilkelerimiz ve mücadelemizle var olduk. Aynı mücadeleyi, aynı ilkeleri bundan sonra devam ettirerek hayatımı sürdüreceğim.

Bunun nerede ve nasıl olacağına ilişkin soruyu ise Koncuk, şöyle cevapladı: 

Bir adres bildirmek gerekmiyor. İlla şu adreste veya bu adreste hizmet olur diye bir ifade kullanmak bana uymaz. Ama önümüzdeki süreçte ne olur veya neyi gösterir bunu şimdiden söylemek doğru olmaz.

Geldiği düşünce yapısının bildiğini kabul eden Koncuk, daha önce içinde yer aldığı siyasi partiden herhangi bir teklif gelip gelmediğine ilişkin ise şimdilik bir şey söylemenin ilkelerine uymayacağını söyledi.  

Koncuk, şunları kaydetti:

Ben bunları söyleyemem. Arayan soran mutlaka her yerde olur. Öyle bana gelmiş resmi bir teklif yok. Ağız yoklama şeklinde olabilir. Ama dediğim gibi ilkelerimle yaşayacağım. İlkelerime uygun olmayan siyaseti yapmam.

İstifa etmesinden sonra MHP'den ihraç edilen Samsun Bağımsız Milletvekili Cemal Enginyurt'un, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) bağımsızlar bölümünde yan yana oturmaktan büyük mutluluk duyacağına ilişkin sosyal medyadaki iletisini hatırlattığımız Koncuk, "Ayrı partilerde siyaset yapmasak da Cemal Enginyurt arkadaşımız, kardeşimizdir. Onunla hiçbir problemimiz yok. Tabii ki beraber otururuz. Bize bağımsızların oturduğu bölümde yer gösterdiği için de sağ olsun" diye konuştu.  

"Siyasi parti başkanlarına güzel bir mesaj" 

Enginyurt'un paylaşımında ihraçları bir çıkış olarak gören siyasi parti temsilcilerine anlamlı bir mesajın da yer aldığını vurgulayan Koncuk, sözlerini şöyle tamamladı: 

Siyasi partiyi yönetme becerisi gösteremeyen partilerin genel başkanlarına güzel bir mesaj vermiş. Böyle giderse TBMM'deki bağımsızlar bir grup kuracak sayıya ulaşır. İstifa ettim, önüme bakıyorum. Hayırlısını diliyorum.

 
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU