BTP Genel Başkanı Baş: Siyasetin müdahale ettiği bir hukuktan adalet beklenemez

Bağımsız Türkiye Partisi lideri Hüseyin Baş, “Yasama, yürütme ve yargı erklerinin bağımsızlıkları şeklen değil, tüm ruhuyla yaşatılması gereken bir kavramdır” dedi

Fotoğraf: Meltem Tv

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Meltem Tv’de anayasa hukukçusu Prof. Dr. Ali Ünal Emiroğlu ve gazeteci yazar Harun Kayacı'nın Haber Ötesi programına konuk oldu.

Cumhurbaşkanı Recep tayyep Erdoğan ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından açıklanan yargı reformunu şu sözlerle değerlendirdi:

Bugün hukukun ve adaletin temsilcileri olan hâkim ve savcılarımız yürütme dediğimiz erkin baskısını üzerlerinde fazlasıyla hissediyorlar. Bunu biliyoruz, öncelikle bunlardan kurtulmamız lazım. Kimsenin önünde eğilmesinler, iliklemesinler diye yargı mensuplarının cübbesinin önünde ilik yoktur. 

Geçen günlerde Adalet Bakanı'nı dinliyorum, baktım Sayın Bakan da şikâyet ediyor. Oysa o şikâyet ettikleri sorunları çözmesi gereken insanlar kendileri. Bu sorunları çözmenize engel olan mı var, yaptırmayan mı var? Türkiye'de öyle bir noktaya gelindi ki iktidarın en çok yaptığı şey şikâyet etmek.

Yargıç ve savcıların baskı gördüğünü ileri süren Baş,  "Yasama, yürütme ve yargı erklerinin bağımsızlıkları şeklen değil, tüm ruhuyla yaşatılması gereken bir kavramdır. Siyasetin müdahale ettiği bir hukuktan adalet beklenemez” dedi.

 

Independent Türkçe, Meltem tv

DAHA FAZLA HABER OKU