The Boys'un yaratıcısı, ABD Başkanı'nı dizinin kötü karakterine benzeten Trump destekçileriyle alay etti

Dizinin yaratıcısı Twitter'da, "Hımm... Diziyi gerçekten izliyorlar mı acaba?" diye paylaşım yaptı

Trump destekçileri daha önce de birkaç popüler kültür öğesini yanlış kullandıkları için alaya alınmıştı (Twitter/@1misanthrophile)

The Boys'un yaratıcısı Eric Kripke, ABD Başkanı'nı serinin kötü karakteri şeklinde resmetmelerinin ardından Trump destekçilerini alaya aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Homelander, Amazon Prime'ın popüler süper kahraman dizisinin kötü karakteri. Karakter dizi boyunca yabancı düşmanı olarak gösteriliyor. Dizide ayrıca bir dizi cinayet işliyor ve bir Nazi'yle cinsel birliktelik yaşıyor.

Geçen hafta Vaşington'da gerçekleşen bir #MillionMAGAMarch sırasında birkaç Trump destekçisi, içlerinden biri dizideki kötü karakterin kostümünü giyip Trump maskesi takıp ABD Başkanı'nın habis bir figür olduğuna işaret edince Homelander'ın dizideki yerini yanlış anladıkları izlenimi uyandırdı.

Sosyal medyada, gösteride tertiplenen bu kurgunun bir fotoğrafı paylaşılınca The Boys'un yaratıcısı Kripke, Trump destekçilerinin ABD Başkanı'nı dizinin kötü karakterine benzetmesinin kafasını karıştırdığını dile getirerek fotoğrafı retweetledi.

Atılmasından itibaren 5 binin üzerinde beğeni alan tweetinde Kripke şöyle yazdı:

Hımm... Diziyi gerçekten izliyorlar mı acaba?

Bu, Trump destekçilerinin bir dizi popüler kültür atfını yanlış yorumlamalarından dolayı alay konusu olduğu ilk sefer değil.

Bu ay ABD Başkanı'nın yeniden seçilmesi için destek eylemi yaparken Rage Against the Machine'in "Killing in the Name" şarkısını söyleyerek ve dans ederek eşlik ederken üzerine "Blue Lives Matter" ifadesi işlenmiş bayraklar sallamaların ardından Twitter'da alay konusu olmuşlardı.

 

 

1992 tarihli şarkının Amerika'da polis eliyle yaşanan kurumsal ırkçılığa ve vahşete karşı yazıldığı göz önüne alındığında, birçok kişi şarkı seçimindeki ironiye dikkat çekmişti.

Gitarist Tom Morello bile Twitter'daki videoya şöyle karşılık vermişti:

Aklımızdaki tam olarak bu değildi.

Trump hayranları benzer biçimde ABD Başkanı'na bu sene koronavirüs teşhisi konduğunda ona destek için Bruce Springsteen'in şarkısı "Born in the USA'i" çaldığında eleştirilerin hedefi olmuştu.

Şarkının yaygın biçimde, Amerika'nın yurda dönen emekçi kökenli gazileri toplumun dışına itmesine yönelik bir eleştiri olduğuna inanılıyor.

Springsteen Haziran'da ABD Başkanı'nı "demokrasimize bir tehdit" diye nitelemiş ve "herhangi bir reformu çok daha zorlaştırıyor" demişti.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU