Danışmanından açıklama: Berat Albayrak sırça köşklerinden milletin cebine göz dikmiş akbabalarla mücadele eden adamdır

“Bu adama haksız yere saldırı oldukça buradan alacakları cevaplar da zorlarına gitmesin kimsenin”

Kolaj: Independent Türkçe

Berat Albayrak'ın bakanlık döneminde başdanışmanı olan ve Albayrak’ın istifasın ardından görevi bırakan Medet Nebi Yanık, istifa sonrası ortaya atılan iddialara tepki gösterdi. Yanık, “Bu adama haksız yere saldırı oldukça buradan alacakları cevaplar da zorlarına gitmesin kimsenin” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medyada “İMChaber” isimli bir Twitter hesabından El Cezire’ye dayandırılan ve Berat Albayrak’ın Katar Şeyhi Temim bin Hamad'ın isteği üzerine Katar'a ekonomi danışmanı olarak atandığı iddiası paylaşıldı.

Berat Albayrak’ın danışmanı Medet Nebi Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda söz konusu iddiayı yalanladı.

Albayrak’ın danışmanı Yanık da bu tweeti paylaşarak, “Bi bitmediniz ya. İtin, uğursuzun, hainin, düşmanın canını öyle yakmışız ki sağlık sorunları yüzünden görevlerimizden affımızı istemiş olsak bile yalan habere devam ediyorsunuz. Ne diyelim Elhamdülillah!!” ifadelerini kullandı.

Yanık’ın paylaştığı tweet kısa süre sonra silindi.

Bu paylaşımın ardından Twitter hesabından yeni bir paylaşımda bulunan Yanık, Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanı görevinde bulunduğu süreçte “ekonomiye saldıran düşmanlarla” mücadele ettiğini söyledi. 

Yanık’ın açıklamaları şöyle:

“Daha ağır hakaretleri hak eden, bu aziz millete silah doğrultup iradesini teslim almaya çalışan, sonrasında silah ile yapamadıklarını ekonomimize açıktan saldırarak yapmaya çalışan düşmanlara, sonrasında pandemi süreciyle dünyanın girmiş olduğu sıkıntılı süreçle beraber, Sn. Cumhurbaşkanımız önderliğinde ekibiyle birlikte gece sabahlara kadar çalışıp, milletimizin bir tek ferdinin dahi mağdur olmaması için bedenini taşın altına koyan adamdır Sn. Berat Albayrak. Sırça köşklerinden milletin cebine göz dikmiş akbabalarla mücadele eden adamdır. Bu adama haksız yere saldırı oldukça buradan alacakları cevaplar da zorlarına gitmesin kimsenin. Amacımız kimseyi kırmak üzmek değil ama insanların özgürlük alanlarına yalanlarla saldırı yapmak da kimsenin hakkı değil diye düşünüyorum”

 

 

Independet Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU