Yeneroğlu duyurdu: DEVA Partisi'nden Azerbaycan Tezkeresi'ne destek

Yeneroğlu "Azerbaycan'ın yalnız bırakılmaması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu partisinin Azerbaycan Tezkere’sini destekleyececeğini duyurdu.

Yeneroğlu, mecliste düzenlediği basın toplantısında Azerbaycan'a asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'nin bugün Genel Kurul'da görüşüleceğinin anımsatılmasının ardından DEVA Partisi'nin bu tezkere karşısındaki tutumunun ne olacağının sorusuna şu yanıtı verdi:

DEVA Partisi olarak Azerbaycan'ın yalnız bırakılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu sebepten dolayı da parti olarak tezkereye desteğimizi vereceğiz. İnanıyoruz ki mevcut ateşkes antlaşmasının, kalıcı ve nihai bir barış antlaşmasına zemin hazırlaması gerekir. Bu suretle de Kafkaslar'da kalıcı barışın, istikrarın, iş birliği ve refahın oluşması için de bu sürecin faydalı olmasını niyaz ediyoruz.

"Şirketlerin menfaatlarine öncelik veriliyor"

Yeneroğlu; TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşüleceğini anımsatarak, son yıllarda Elektrik Piyasası Kanunu ile enerji piyasasını düzenleyen kanunlarda sıklıkla değişiklik yapıldığını, mevzuatların düzenli olarak değiştirilmesinin nedeninin ise kötü yönetim olduğunu savundu. Yeneroğlu, bu teklifle vatandaşın değil, enerji ve maden sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin menfaatlerine öncelik verildiğini iddia etti.

İktidara “reform” eleştirisi

İktidarın son dönemde insan hakları, demokrasi ve hukuk devletinde reform yapacaklarına ilişkin söylemlerde bulunmaya başladığını dile getiren Yeneroğlu, açıklamasında "Ancak iktidarın asıl derdi reform değil, her alanda milletimize yaşattıkları gidişat nedeniyle kaybettiği halk desteğidir. Bu seferberlik, eşit vatandaşlık ve temel hakların koruma altında olacağı demokratik bir Türkiye için başlatılan bir seferberlik değildir. İktidar altüst ettikleri hukuk devleti nedeniyle artık yabancı yatırımcıların ülkeye gelmemesi nedeniyle telaş içindedir. Ancak iktidara hatırlatmak gerekir; halen karanlık bir tablonun hüküm sürdüğü, öngörülebilir olmayan ve hukuk güvenliği sağlamayan bir ülkeye hiç kimse parasını kalıcı olarak getirmez" ifadesine yer verdi.

Mustafa Yeneroğlu DEVA Partisi'nin TBMM'deki tek temsilcisi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Babacan da iktidarın reform açıklamarını eleştirmişti

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tekirdağ İl Kongresi’nde söylediği "Yeni bir yaklaşımı hayata geçireceğiz" ifadelerini değerlendirdiği açıklamasında Bu ifadelerin samimiyet testinden geçmesi lazım. Anayasaya göre cumhurbaşkanının tarafsızlık yemini var. Bir partili cumhurbaşkanı nasıl tarafsız olacak?  Samimiyet testi genel başkanlıktan ayrılması olabilir. Ama gerçekten genel başkanlıktan ayrılması gerekiyor. Ayrıldım diyerek her şeye karışmaması lazım" diye konuşmuştu.

"Muhtemelen birkaç sembolik ismin tutukluluğuna sona erdirecekler Osman Kavala, Ahmet Altan gibi" diye konuşan Babacan "Bunun hazırlığı var gibi. Olsa dahi bir kişinin talimatıyla hapse gir, bir kişinin talimatıyla hapisten çık. Bu talimat yine yön değiştirebilir. Anayasa, yasalar bir sınır oluşturmuyorsa yarın bambaşka kararlar alınabilir. Sistemin topyekûn revize edilmesi gerekiyor. Güçlendirilmiş parlamenter sistem lazım. Aksi halde bu iyileşmeler geçici olur" görüşünü dile getirmişti.

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU