Gillian Anderson "sektörün en kötü yanlarını" gördükten sonra Hollywood'u bıraktığını söyledi

Oyuncu 2002'de The X-Files'ın bitmesinin ardından hemen Londra'ya taşınmıştı

Anderson, The Fall dizisindeki rolüyle de beğeni toplamıştı (AFP)

Gillian Anderson The X-Files'daki rolü sırasında "sektörün en kötü yanlarını" gördükten sonra Hollywood'u bırakmış.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Crown'da Margaret Thatcher rolüyle herkesin takdirini kazanan oyuncu 11 yaşında kalıcı olarak ABD'ye taşınmadan önce çocukluğunun çoğunu Londra'da geçirmişti. Daha sonra 2002'de The X-Files sona erdikten kısa bir süre sonra Londra'ya dönmüştü.

Anderson Avustralya'da yayımlanan TV Week'te verdiği röportajda “The X-Files'ın başarısından sonra Londra'ya taşındığımda pek çok insan ne olduğunu anlamadı ve neden Hollywood'u terk ettiğimi sordu" diye anımsadı.

Anderson, "Birleşik Krallık'ı hep özlüyordum ve her zaman buraya geri döneceğimi biliyordum" diye devam etti.

Ama o zamanlar, bu karar kısmen bu kadar genç bir yaşta böylesine ünlü olmakla sektörün nasıl olabileceğini en kötü haliyle görmek arasında karmaşık duygular içinde olmamla ilgiliydi. Bundan gerçekten nefret ettim ve uzaklaşmak istedim.

Anderson artık daha yaşlı olduğu için bunu bir perspektif içinde görebildiğini söyledi:

İçgüdülerimi takip etmem sayesinde kazandığım birçok şey var ve Amerika'ya geri dönmeyi düşünebileceğim bir noktaya bile gelmedim.

Anderson The X-Files'da canlandırdığı FBI ajanı Dana Scully rolüyle bir Emmy ve Altın Küre kazanırken, eleştirel tebriklerin büyük bir kısmını Birleşik Krallık'a dönüşünün hemen ardından elde etmişti.

Londra dönemindeki çalışmalarıyla üç Olivier Ödülü'ne aday gösterilmiş ve Netflix'te yayımlanan Sex Education'ın yanı sıra Bleak House ve Any Human Heart gibi kısa dizilerdeki çalışmalarıyla da övgü toplamıştı.

Oyuncunun Margaret Thatcher rolündeki performansı, yıllardır hayranı olan kişilerden karışık dönüşler almıştı, kimileri The Crown'da eski Başbakan'ı canlandırıyor olması konusunda hafif bir tedirginlik duyduklarını dile getirmişti.

Kendi için anlaşmazlığa düşen bir izleyici "Gillian Anderson Thatcher rolüyle kafamı cinsel açıdan daha önce hayatımda hiç görmediğim kadar karıştırdı" diye yazmıştı.

Bir diğeriyse şöyle eklemişti:

Gillian Anderson'a bir kadın olarak çok hayranım ama o Thatcher'ı oynuyor ve Thatcher'ı sevmeyi gerçekten istemiyorum! Çok çelişkili geçecek Pazar öğleden sonrasını dört gözle bekliyorum.

The Crown şu anda Netflix'te yayımlanıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU