Selvi: İYİ Parti bir süre daha Ümit Özdağ ile uğraşmak zorunda kalacak

Hürriyet yazarı, Özdağ’ın “Karar tebliğ edilince, nerede insan haklarına, hukuk devletine ve demokrasiye aykırı hareket ettiğimi görüp ona göre itiraz edeceğim” dediğini aktardı

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İYİ Parti’nin ihraç edilen İstanbul milletvekili Ümit Özdağ ile bir süre daha uğraşmak zorunda kalacağını söyledi.

Selvi, bugünkü köşe yazısında Özdağ ile yaptığı görüşmeyi yazdı. Yazının ilgili kısmı şöyle:

İhraç kararı çıkınca sıcağı sıcağına tepkisini almak için Ümit Özdağ’ı aradım. “Hayırlı olsun” diye söze başladı. “Siyasette daha önce de ihraç deneyimi yaşadım. Demokratik siyasetin inşası için İYİ Parti’yi kurmuştuk ama görüyorum ki inşa edememişiz” dedi. “Peki bu sonuç size sürpriz oldu mu?” diye sordum. “Sürpriz olmadı” karşılığını verdi. “İnsan haklarına, hukuk devletine ve demokrasiye aykırı hareket etmekten dolayı ihraç etmişler. Karar tebliğ edilince, nerede insan haklarına, hukuk devletine ve demokrasiye aykırı hareket ettiğimi görüp ona göre itiraz edeceğim” diye konuştu.

Ümit Özdağ, MHP’den ihraç edildiğinde de dönüş davası açmıştı. Benzer süreci İYİ Parti de yaşayacak. Görünen o ki ihraç etse de İYİ Parti bir süre daha Ümit Özdağ’la uğraşmak zorunda kalacak.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU