İYİ Parti'de iki ayrılık: Özdağ ihraç edildi, Koncuk istifa etti

İYİ Parti Disiplin Kurulu, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ı ihraç etti Adana Milletvekili İsmail Koncuk da bir açıklama yaparak istifa ettiğini duyurdu

Kongrede yaşanan liste tartışması ve İstabul Milletvekili Ümit Özdağ'ın partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu yönelik FETÖ'cü iamasında bulunmasıyla başlayan kriz büyüyerek devam ediyor.

Kavuncu'ya yönelik sözleriinin ardından Disiplin Kurulu'na sevk edilen Özdağ için ihraç kararı verildi.

Adana Milletvekili İsmail Koncuk da bugün TBMM'de yaptığı basın açıklamasıyla İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

Koncuk'un TBBM'de istifasını açıkladığı basın toplantısının ardından bir gazeteci Özdağ'a partisinden ihraç edildiği haberini verdi. "Çok şaşırdım" diye gülerek yanıt veren Özdağ, "Şimdi bir açıklama yapmayacağım. Daha sonra bu konuyla ilgili görüşlerimi paylaşacağım" dedi.

Özdağ "Yeni parti kuracak mınız?" sorusuna da "Bir cevap yok kardeşim" diye yanıt verdi.

Koncuk da "Şu anda öyle bir niyetimiz yok ama millete hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Koncuk basın toplantısında istifa gerekçesini şöyle anlattı: 

Türkiye ve Türk milletine böyle bir anlayışla hizmet edilebileceğini mümkün görmüyorum. Sayın Genel Başkanın bu yaşananların dışında olduğuna dair zerre inancım kalmış olsa, kalır ve mücadeleye devam ederdim, ancak tespitlerim, yaşadıklarımızın tamamının bizzat Sayın Genel Başkan’ın bilgisi dâhilinde olduğunu göstermektedir. Ahlaki olan daha fazla kırgınlıklar oluşmadan, herkes kendi yoluna anlayışı ile birlikteliğimizi sonlandırmaktadır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İYİ Parti'den Özdağ için açıklama

İYİ Parti Disiplin Kurulu, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın Kurucular Kurulu Üyeliği ve parti üyeliğinden kesin ihracına karar verdi. İYİ Parti'den yapılan açıklamada kararın oy birliği ile alındığı belirtildi.

İYİ Parti'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İYİ PARTİ Müşterek Disiplin Kurulunun 16.11.2020 tarihli toplantısında gündeme alınan İYİ Parti Kurucu Üyesi, İstanbul Milletvekili ÜMİT ÖZDAĞ’ın eylemlerinin;
İYİ PARTİ Tüzüğü’nün 76/D maddesinde düzenlenen;
“a) İnsan hakları, demokrasi ve hukuk devleti gibi en temel ilkeleri yok sayıcı davranış ve eylemlerin içerisinde bulunmak ve
 
l) Genel Başkan, Başkanlık Divanı, Genel İdare Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Danışma ve Yüksek İstişare Kurulu üyeleri ile İYİ Parti milletvekilleri ve belediye başkanları aleyhinde sosyal medyadan, yazılı veya görsel basın yolu ile asılsız iddialarda bulunmak ve bunları tekrarlamak”, hükümleri kapsamında olduğu tespit edilerek soruşturulanın İYİ PARTİ Tüzüğünün 76/D-a ve l maddeleri gereğince İYİ PARTİ üyeliğinden, Kurucular Kurulu Üyeliği de dahil olmak üzere KESİN OLARAK ÇIKARILMASINA Müşterek Disiplin Kurulu tarafından OYBİRLİĞİ ile karar verilmiştir.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU