The Walking Dead: World Beyond, zombi virüsünün kaynağına dair ipucu verdi

The Walking Dead dizisinin spin-off'u zombi virüsünün kökenine dair tanıdık bir açıklama getirdi

World Beyond'un getirdiği açıklama daha önce başka bir zombi filminde de dile getirilmişti (AMC)

The Walking Dead dizisinin spin-off’u The Walking Dead: World Beyond’un 7. bölümü zombi virüsünün kökenine dair ipucu verdi ve bu evrenin yaratıcısı Robert Kirkman’ın geçmişte yaptığı açıklamayla uyuşuyor.

The Walking Dead evreninde yaşayanların bir anda nasıl zombilere dönüştüğü sorusu hayranların üzerine kafa yorduğu başlıca gizemlerden biri. 

Screen Rant'in haberine göre Kirkman daha önce zombi virüsünün uzay bakterilerinden kaynaklandığını söylemişti ancak daha sonra bunu şaka amacıyla söylediğini açıklamıştı. Şimdiyse The Walking Dead: World Beyond’un “Truth or Dare” (Doğruluk mu Cesaret mi) isimli bölümünde ABD’li deniz piyadesi virüsün uzaydan geldiğini ve insanları hasta ettiğini duyduğunu söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karakterin World Beyond’da söylediği zombi virüsünün kökenine dair doyurucu bir açıklama olmanın çok gerisinde de olsa makul ve şu ana kadar evrende zombilerin kaynağına dair bahsedilen tek teori. 

Bu zombi hikayeleri açısından dönüm noktası kabul edilen Yaşayan Ölülerin Gecesi (The Night of the Living Dead) filmine de bir atıf özelliği taşıyor olabilir. Bu filmde zombi virüsünün kaynağının Dünya’nın atmosferinde patlayan bir Venüs sondasının yaydığı radyasyon olduğu belirtilir. 

Dolayısıyla hem Kirkman’ın daha önce şaka amaçlı yaptığı açıklama hem de dizide geçen ufak diyalog Yaşayan Ölülerin Gecesi’ne atıfta bulunuyor olabilir. 

Evrende geçen farklı maceralar zombi virüsünün kaynağına dair daha doyurucu bir açıklama getirecek gibi görünüyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU