Akşener: Kanal İstanbul’a karşı çıktığı için İmamoğlu hakkında soruşturma başlatıldı

Meral Akşener, "İmamoğlu devletin projesine karşı çıktığı için bölücülük yapmakla suçlanıyor" diye konuştu

İYİ Parti lideri Meral Akşener, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın Çalar Saat programına katıldı.

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Kanal İstanbul'a karşı çıktığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Akşener açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Sayın İmamoğlu’na Kanal İstanbul’a karşı çıktığı için “Devlete karşı çıkmaktan” soruşturma açıldı. Soruşturmanın özelliği şu: Devletin projesine karşı çıktığı için bölücülük yapmakla suçlanıyor. Bütün bunlar nedir? Bütün bunlar sistemin tartışılmadığı, yamalı bohçaya döndüğü sistemin getirdiği sonuçlar.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bana da soruşturma açabilirler"

İmamoğlu'nun soruşturma tutanağını kendisine de gönderdiğini belirten Akşener, "Sayın İmamoğlu Kanal İstanbul’a dair toplantılar yayıp İstanbulluları bilgilendirmek için çalışmalar yaptı. Bunun üzerine müfettişler gönderiliyor. Bana gönderdi Sayın İmamoğlu, denilen şu: Kanal İstanbul bir devlet projesi. Buna karşı çıkmanın devlete karşı çıkmak olduğunu ve bunun bölücülük olduğu iddia edilen bir soruşturma" diye konuştu.

Akşener kendisinin dokunulmazlığı olmadığını hatırlatarak "Ben de Kanal İstanbul’a şiddetle karşı çıkıyorum bana da soruşturma açabilirler" dedi.

İBB'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Sözcüsü Murat Ongun da Akşener’in açıklamalarının ardından Twitter hesabından konuya ilişkin bir paylaşımda bulundu.

Ongun paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

T.C. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında 'Ya Kanal Ya İstanbul' 'Kanal İstanbul’a Kimin İhtiyacı Var' afişleri ile ilgili olarak inceleme başlatıldığı tebliğ edilmiştir. Bu inceleme kapsamında afişlerin Anayasa'nın 104., 123. ve 127. maddelerinde belirtilen 'İdarenin bütünlüğü ilkesine ve devlet politikasına kamu kaynağı kullanılarak muhalefet edilmesinin mümkün olmadığı' iddialarıyla yazılı ifadesinin 7 gün içinde verilmesi istenilmiştir

 

İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama

İçişleri Bakanlığı Akşener’in açıklamalarının ardından internet sitesinden bir açıklama yayımladı.

Açıklamada "Devlet Projesi olarak uygulamaya konulan Kanal İstanbul Projesi aleyhine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kurumsal kimliği kullanılarak afişler bastırılması ve şehrin değişik yerlerine astırılması üzerine 17.08.2020 tarihli onay ile konunun araştırılması, gerekiyorsa sorumlular hakkında ön inceleme yapılması amacıyla Mülkiye Müfettişi görevlendirilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada İmamoğlu’nun Kanal İstanbul Projesi’ne kişisel olarak karşı çıkmasının sorgulanmadığı belirtilerek "Kurumsal olarak ve kamu kaynağı kullanılarak bu afişlerin bastırılmış olması araştırma/ön incelemeye dahil edilmiştir" denildi.

İmamoğlu: Kanal İstanbul benim için devlet projesi değil

İBB Başkanı  İmamoğlu bugün KİPTAŞ anahtar teslim törenine giderken bir gazetecinin bakanlığın açıklamasında Kanal İstanbul için "devlet projesi" ifadesi yer aldığını hatırlatarak sorduğu "Kanal İstanbul devlet projesi midir?" sorusunu "Benim için değil" diye yanıtladı.

İmamoğlu yazılı ifadeyi ne zaman vereceğine dair soruya da "Cuma gününe daha var, hukuken inceliyoruz" diye yanıtladı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU