Trump'ın danışmanı ve Fox News sunucusu birbirine girdi

ABD Başkanı ve destekçileri, bir zamanlar gözdeleri olan kanala son günlerde yüz çevirmeye başladı

ABD'deki yayın yapan Fox News'in sunucusu Leland Vittert ve Trump'ın kampanyasının sözcüsü Erin Perrine cumartesi günü hararetli bir tartışma yaşadı.

Sürtüşme, sunucunun, ülke çapındaki sonuçları kabul etmeyi reddeden ve sonuçlara itiraz etmeye devam eden ABD Başkanının seçimi tersine çevirmeye yetecek kadar oyu nereden bulmayı umduğunu sorması üzerine çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Perrine, Fox'u ve genel anlamda medyayı seçimlerin bittiğini ilan etmekle suçladı.

Associated Press gibi kuruluşlar geçen hafta seçimin Joe Biden lehine bittiğini duyurmuş olsa da seçimlerin bitmediği teknik olarak doğru.

Ancak geçerli sonuçlara göre, Trump'ın ihtiyacı olan 270 seçiciler kurulu delegesini toplamaya yetecek kadar eyaleti kazanmasının matematiksel anlamda hiçbir muhtemel yolu bulunmuyor.

Perrine şöyle konuştu:

Bunun tamamlandığını ve sona erdiğini söylemeye uğraşıyorsunuz. Medya bunun tamamlandığını ve sona erdiğini söylemeye çalışıyor.

Anlıyorum. Sizler yıllarca başkanın karşısına bir Rusya aldatmacası dikmeye çalıştınız ve bu iki yüzlülük devam ediyor.

Tartışmanın daha fazla kızışmasıyla birlikte, yüzü bıkkın bir gülmeyle ağzı açık kalmak arasında gidip gelen Vittert'in kızgınlığı görünür hale geldi.

Tartışma sürerken Vittert şu ifadeleri kullandı:

Size sormaya çalıştığım şey çok basit bir şekilde, bu oyları nereden bulacaksınız ?

Her oyu saymak istediğinizi söylüyorsunuz çünkü muhtemelen bunun sizin öne geçeceğiniz anlamına geldiğini düşünüyorsunuz. Oylar ve 270'e giden yol nerede?

Bu noktada Perrine soruya yanıt vermek yerine konuyu değiştirerek şunları söyledi:

Yasal oyların sayıldığı ve yasadışı oyların hesaba katılmadığından emin olmak için bu eyaletlerde var olan her türlü yasal yola başvuruyoruz.

Leland'a, her Demokrata ve haberlerde konuşan herkese bir sorum var. Hilenin ne kadarı kabul edilebilir? Kaç ölü insan oy kullanabilir ve sizin bunla sorununuz yok mu?

2020 ABD seçimlerinde, kayda değer bir seçmen hilesi veya usulsüzlük konusunda herhangi bir kanıt bulunmuyor. Sonuç olarak, Trump'ın seçim kampanyası ekibinin, seçimler üzerinde şaibe yaratmaya çalışmak için ülke genelinde başlattığı davalar büyük oranda başarısız oldu.

Bir zamanlar ABD Başkanın favorisi olan televizyon kanalı, Arizona eyaletini Biden lehine açıklayan ilk kanal olmasının ardından onun ve destekçilerinin gözünden düştü. Son günlerde seçim sonuçlarına itiraz eden son Trump yanlısı gösterilerde çok sayıda "Fox News berbat!" sloganı yükseliyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU