Formula 1’de şampiyon Hamilton... Schumacher'in rekoruna ortak oldu

Lewis Hamilton, kariyerinin 7. şampiyonluğunu ilan etti

Fotoğraf: AA

Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'sini, Mercedes takımının Birleşik Krallık pilotu Lewis Hamilton kazandı.

Intercity İstanbul Park Pisti'nde 58 tur üzerinden yapılan yarışta Hamilton, damalı bayrağı ilk sırada görerek sezonun bitimine 3 etap kala kariyerinin 7. şampiyonluğunu ilan etti.

Racing Point'ten Meksikalı Sergio Perez'in ikinci olduğu yarışta Ferrari'nin Alman pilotu Sebastian Vettel ise üçüncü sırayı elde etti.

Schumacher'in rekoruna ortak oldu

Hamilton, 2008, 2014, 2015, 2017, 2018 ve 2019'dan sonra 2020 sezonunda da zafere ulaşarak kariyerinin 7. şampiyonluğunu kazandı.

2020-11-15T120603Z_521528657_UP1EGBF0XM3PS_RTRMADP_3_MOTOR-F1-TURKEY.JPG
Hamilton gözyaşlarını tutamadı. (Fotoğraf: Reuters)


Böylece Hamilton, Alman Michael Schumacher'in 7 kezle "Formula 1'de en fazla şampiyonluk yaşayan pilot" rekorunu egale etti.

Bir sonraki yarış Bahreyn'de

Formula 1'de sezonun 15. etabı, Bahreyn'de düzenlenecek.

Bahreyn Grand Prix'si, 27-29 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Pilotlar, 4-6 Aralık'ta düzenlenecek 16. etapta Sakhir Grand Prix'si için bir kez daha Bahreyn'de piste çıkacak.

Sezon, 11-13 Aralık'taki takvimin 17. etabı Abu Dabi Grand Prix'siyle sona erecek.

Pilotlar zor anlar yaşadı

İstanbul Park pistinde yapılan asfalt yenileme çalışmalarından sonra 2 gündür pilotlar zor anlar yaşadı. Formula 1 araçlarının yola tutunamaması ve yağışın da etkili olmasıyla bir hayli zorlanan pilotlar tepkilerini dile getirdi. Antrenman ve sıralama turlarında kaygan zeminden şikayetler sürerken bugün sona eren yarış öncesinde seyircisiz olması gereken organizasyona alınan yoğun davetliler de bir hayli dikkati çekti. Mücadeleyi takip etmek için Intercity İstanbul Park’a gelen davetliler girişte yoğun araç kuyrukları oluşturdu. Koronavirüs salgını sebebiyle seyircisiz yapılması gereken yarışta pisti gören farklı açılardaki 2 kuleden yaklaşık 2 bin davetlinin oluşturduğu kalabalık uluslararası boyutta da yankı uyandırdı. Formula 1’i sürekli takip eden medya mensupları da yaptıkları paylaşımlarla tepkilerini dile getirdiler. 

Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'sine; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve davetliler katıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU