Babacan'dan "Berat Albayrak" tepkisi: Ortadan kaybolmakla kurtulamazsın

Albayrak'ın görevden ayrılmasıyla ilgili konuşan Babacan, "Bu milletin ödediği bedel, birilerinin ortadan kaybolmasıyla kalkmıyor.Birilerini gözden kaçırarak topluma olan biteni unutturamazsınız" dedi

Fotoğraf: AA

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Sakarya İl Kongresi’nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan ayrılması ile ilgili Babacan, "İki senedir hazinenin başında olup sonra bir küçük mesajla ortadan kaybolmak diye bir şey olur mu? Bu nasıl bir sorumsuzluktur? Ortadan kaybolmakla kurtulamazsınız. Bu milletin ödediği bedel, birilerinin ortadan kaybolmasıyla kalkmıyor.Birilerini gözden kaçırarak topluma olan biteni unutturamazsınız" dedi.

Bu millet size ülkenin tapusunu vermedi. Yaptığınız her işlemin, imzaladığınız her evrakın sorumluluğunu taşıyorsunuz. 

"Bizden kopya çekmişler ama eksik"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "yargıda reform" açıklamasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Babacan şunları kaydetti:

Dün Sayın Erdoğan, partisinin genel başkanı şapkası başındayken, “hukuk devleti ilkesi”ni hatırlattı. Adeta bizim açıklamalarımızdan kopya çekmişler. Sanki hukuku çiğneyen kendileri değil! Kopyayı da eksik çekmişler. Bizim asıl nüshamızda hukuksuzluğu kimin yaptığı açıkça yazıyordu, o kısmını söylemiyorlar. Hukuk gerekiyor ama hukuku katleden kim?

Haydi, hukuka uymaya, şeffaflığa başlayın: İhale mevzuatını değiştirin. İhaleleri şeffaf yapın. ‪180-190‬ defa bir kanun değişir mi? Üstelik bir istisna maddesiyle büyük projeleri yapılıyor. Serbest yarışma yok. Kimlerin vergi borçlarını niye sildiniz? Açıklayın şeffafça. Varlık Fonu‘nu neden kurdunuz, oraya hangi şirketleri kattınız? Neden denetimsiz bıraktınız? Niçin bu fonu 63 Milyar TL borca batırdınız?

Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "AK Parti ile Türkiye'nin kaderi aynıdır" sözlerine de tepki göstererek, "Bu nasıl bir anlayıştır? Bu ülke sizden de sizin partinizden de büyüktür. Bu milletin nice çalışkan, fedakar evlatları var. Bu milletin liyakat sahibi nice gençleri var. Dürüst ve işini bilen nice insanımız var. Sizden de partinizden de daha iyi yönetirler bu ülkeyi! Hiç merak etmeyin, gözünüz arkada kalmasın" ifadelerini kullandı.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU