Beyaz Saray Sözcüsü: Trump kendi yemin törenine katılacak

Beyaz Saray Sözcüsü, Trump ocak ayında yapılması planlanan törene ilişkin, “Kendi yemin edeceği için orada olmak zorunda” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Reuters

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, Başkan Donald Trump'ın ocak ayında Joe Biden'ın başkanlık yemin törenine katılıp katılmayacağına ilişkin soruya karşılık, "Ben Trump'ın kendi yemin törenine katılacağını düşünüyorum" dedi.  

McEnany, Fox Business kanalında katıldığı bir programda, 20 Ocak'ta Biden için planlanan başkanlık yemin törenine Trump'ın katılıp katılmayacağının sorulması üzerine, "Ben Trump'ın kendi yemin törenine katılacağını düşünüyorum. Kendi yemin edeceği için orada olmak zorunda" yanıtını verdi. 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da Biden'ın ekibi ile yumuşak bir geçiş sürecinin olup olmayacağına ilişkin bir soruya, "Trump yönetiminin ikinci dönemine yumuşak bir geçiş olacak" demişti.

ABD başkanlık seçimleri

ABD'de 59. Başkanlık yarışındaki sonuçlara göre Demokratların adayı Joe Biden galip çıktı.

Ancak mevcut başkan ve Cumhuriyetçi başkan adayı Trump, Demokratların özellikle postayla kullanılan oylar üzerinden Pennsylvania, Arizona, Georgia gibi kritik eyaletlerde usulsüzlük yaptıklarını savunmayı sürdürüyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU