The Boys evreninde kaç süper kahraman yaratıldı?

Amazon Prime'ın en çok rağbet gören dizisinin evreninde bütün süper insanları Vought International yarattı

The Boys'un spin-off'unun da çekileceği açıklanmıştı (Amazon)

Amazon Prime’ın en çok rağbet gören dizilerinden biri olan The Boys evreninde Vought International’ın sponsor olduğu pek çok kostümlü kahraman bulunuyor ancak şirketin yarattığı tam olarak kaç tane süper insan var?

Şirket pek çok hikayenin odağında olmasına rağmen şaşırtıcı biçimde kaç tane kahramanın olduğuna dair çok az ipucu bulunuyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Boys evreninde Vought International, Compound V sayesinde süper kahramanların tekelini elinde tutuyor. Şirketin kurucusu ve Nazi bilim adamı Frederick Vought’un buluşu olan Compound V insanlarda genetik mutasyonları tetikleyen ve onlara süper güçler veren bir ilaç. 

Compound V’in etkileri genel olarak tahmin edilemez ve yetişkinler açısından epey ölümcül olsa da pek çok çocuğun küçükken ilacı güvenli biçimde kullanabileceği keşfedilmişti. Bu da Vought International’ın ebeveylerden aldıkları para karşılığında şan ve şöhret vaadiyle gizlice pek çok süper insan yaratmasına olanak sağladı. 

Screen Rant'in haberine göre dizi ilk bölümlerinde Starlight üzerinden Vought’un her eyalet başkentinin en az bir süper kahramana sahip olmasını sağlamaya ve her metropol alanında en az bir kahraman yaratmaya çalıştığına işaret ediyor. Bu da 200’ün üzerinde süper kahraman oldğunu ima ediyor. 

 

 

Ancak "The Name of The Game" isimli bölümde ABD’de her büyük şehrin süper kahramanı olmadığı da belirtilmişti. Dizide şehir yönetimlerinin süper kahramanlara hizmetleri karşılığında ödeme yaptığı ve The Deep gibilerinin yerlerinin değiştirildiği görülmüştü. 

The Deep, 77 bin nüfuslu Sandusky’e gönderilmişti. Burası büyük metropoller listesinde yer almasa da Vought International’ın çalışmayı düşünebileceği şehirler açısından bir alt sınıra işaret ediyor olabilir. 

Ufak tefek detaylar Vought International’ın hangi gizli projeler üzerinde çalıştığını bilmenin mümkün olmadığı gerçeğiyle birleştirildiğinde ne kadar süper kahraman olduğunu tahmin etmeye dair çok da yeterli görünmüyor. 

Yine de The Boys evreninde 200’le 250 arasında süper kahraman olduğunu düşünmek mümkün. Ancak halihazırda kaç süper kahraman üzerinde çalışıldığı bilinmiyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU