İYİ Partili Dervişoğlu’ndan Ümit Özdağ’a yanıt: Partmizde iddialarını ciddiye alan arkadaşımız yoktur

Ümit Özdağ’ın “İYİ Parti, HDP ile masaya oturup anayasa hazırladı” iddiasına İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’ndan yanıt geldi

Fotoğraf: İYİ Parti

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Meral Akşener’in talimatıyla partisinin gizli kapılar ardında HDP ile masaya oturup anayasa hazırladığını öne sürmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özdağ’ın iddiasına yanıt İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’dan geldi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Dervişoğlu, gazetecilerin Ümit Özdağ’ın iddialarını hatırlatmaları üzerine şunmarı söyledi: 

Sayın Özdağ’ın beni asıl ilgilendiren ifadesi; ben asla milletime yalan söylemedim demesidir. Milletime yalan söylemedim diyen bir siyasi şahsiyetin göz göre göre yalan söylüyor olması tarafımdan kabul edilebilecek bir davranış değildir.

İYİ Parti’de herşey şeffaf bir biçimde yürütülmektedir.  İYİ Parti’nin gizli ilişkileri ve ajandaları yoktur. Demokrasiyi kendi içerisinde içselleştirilmiş bir siyasi partiye yöneltilebilecek ithamlar sınıfına dahil etmiyorum Ümit Beyin söylediklerini. Arkasında başka şeyler arıyorum, dolayısıyla yalan söylediğini, özellikle HDP’nin içinde bulunduğu bir anayasa görüşmesinin İYİ Parti tarafından yapılabilmesinin mümkün dahi olamayacağını tekrarlıyorum.

Ortada kamuoyunu ikna edebilecek herhangi bir belge, veri, delil yokken İYİ Parti’ye yönelttiği bu iftiranın elbette ki bir bedeli olacaktır diye düşünüyorum.

“Kendisine pazar arayan işportacı”

"İYİ Parti olarak Sayın Ümit Özdağ’ın iddialarını ciddiye alan herhangi bir arkadaşımız yoktur, mensubumuz yoktur. Biz iktidarın büyük yalanlarıyla uğraşıyoruz. Özdağ’ın küçük ve miğde bulandıran yalanlarıyla vakit kaybedecek değiliz” diyen Dervişoğlu, Özdağ’ın Disiplin Kurulu’na sevkedildiğini hatırlattı. Dervişoğlu, “Siyasetin bedeli bellidir, İYİ Parti’ye vermeye çalıştığı bu zararın mutlaka bir karşılığı olmalıdır. Kendisine Pazar arayan bir işportacı gibi davranıyor. Siyasi alıcısı çıkar mı çıkmaz mı bilmiyorum ama kendini strateji dehası diye tanımlayan bu arkadaşın bence yaptıkları işi değerlendirebilecek aklı selim arkadaşları da vardır otursun konuşsun. Kendisini psikolojik yönden de gergin gördüm acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Albayrak’ın istifası

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavvat Dervişoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasının ardından piyasalardaki olumlu yöndeki tepkilere dikkat çekerek şunları söyledi:

Bakan’ın istifası ile ortaya çıkan tablo içinde bulunduğumuz sorunların topyekün çözüleceği anlamına gelmez. Burada sorgulanması ve tartışılması gereken asıl mesele sistemdir. Madem ki başkanlık sistemi ile yönetiliyoruz olumsuzlukların sonucu sadece bakanlar olamaz. Olumsuzlukların yegane sorumlusu bizatihi Başkandır. Bu sistem değişmedikçe hiçbir şey değişmeyecektir.

Erdoğan’ın “serbest piyasaya bağlı kalacağız” sözleri

Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasını değerlendirerek, “Dün Sayın Erdoğan enflasyonu daha da düşüreceklerini söyledi. Enflasyon her geçen gün yükselirken nasıl oluyor da düşürülebiliyor anlayabilmiş değilim. Merkez Bankası’nın atacağı adımların yanında olacağız dediler, hukuk devletini güçlendireceğiz dediler. Bir iktidarı, iktidarının 18. yılında edeceği sözler değil bunlar ama İYİ Parti olarak bunların takipçisi olacağız” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU