Yeni Şafak yazarı: Berat Albayrak çok iyi yetişmiş bir beyin ve uluslararası bir kıymet

"İstifasının stres ve yorgunluğa da bağlı olabileceğini düşünüyoruz"

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Ali Saydam, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Berat Albayrak’ın çok iyi yetiştiğini ve uluslararası bir kıymet olduğunu söyledi.

Saydam, bugünkü köşe yazısında Albayrak’ın istifası hakkında yazdı.

Albayrak’ın çok çalışkan birisi olduğunu söyleyen Saydam, şunları yazdı:

Kendisini hasbelkader yakından izleme fırsatı bulduğumuz dönemlerde Sayın Albayrak’ın ‘kılı kırk yarma’ hassasiyetinde çalıştığına tanık olduk… Kaleme aldığı metindeki kusurlar bize olsa olsa profesyonel bir ekip tarafından yazılmadığını ya da düzeltilmediğini gösterir ki bu da istifanın şahsiliği ve duygusallığı ile ilgilidir…

Aynı dönemde Sayın Albayrak’ın çok az uyuduğuna, sürekli çalıştığına da şahidiz. O nedenle istifasının stres ve yorgunluğa da bağlı olabileceğini düşünüyoruz. Bu çalışma disiplininin sonunda ülkemize getirdiği katma değerler ise azımsanabilecek boyutlarda değildir.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını Türkiye’nin “az zararla atlatmasının” Albayrak sayesinde olduğu görüşünü dile getiren Saydam şunları yazdı:

Dünya tarihinin en büyük krizini doğuran pandemi döneminin diğer gelişmiş ülkelere göre çok daha az hasarla atlatılması da bunun en büyük göstergelerindendir.

Çok iyi yetişmiş bir beyin ve uluslararası bir kıymet olduğuna inandığımız Berat Albayrak’ın Türkiye’ye daha çok fayda sağlayacağına inanıyoruz. İnşallah ülkemiz ve kendisi açısından en doğru şekilde değerlendirilebilir. Yolunuz açık olsun Sayın Albayrak…

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU