Mary Trump amcası hakkında uyarıda bulundu: Tetikte olun, bu bir darbe girişimi

"Giderken verebildikleri kadar çok zarar verecekler"

Mary Trump amcası hakkında yazdığı kitapta dikkat çeken iddialara yer vermişti (@MaryLTrump/Twitter)

Donald Trump'la arası açık olan yeğen Mary Trump, Başkan'ın seçime verdiği tepkiyi "bir darbe girişimi" olarak nitelendirdi.

Başkan'ı lafını sakınmaz şekilde eleştiren bir isim olan klinik psikolog Mary Trump, arasının açık olduğu ve yeniden seçilmesine yönelik beklentilerin tükendiği amcasının karşı karşıya kaldığı zor duruma dair açık açık konuştu.

Yeğen Trump pazar gecesi yazdığı Twitter mesajında şu ifadeleri kullandı:

Başkan seçilen Joe Biden meşru ve kesin biçimde kazandı. Donald ve destekçileri her ne kadar yalan söyleyip kıvırsa da hiçbir şey bu durumu değiştirmeyecek.

Ama giderken verebildikleri kadar çok zarar verecekler. Tetikte olun, bu bir darbe girişimidir.

Biden cumartesi günü yayın kuruluşları ve haber ajansları tarafından 2020 başkanlık seçimlerinin kazananı ilan edilmişti. Başkan Donald Trump ise Biden karşısında mağlubiyeti hâlâ kabul etmedi.

Trump'ın kampanya ekibi, Biden'ın zaferinin ilan edilmesinin ardından vakit kaybetmeden Başkan Trump'ın yarışın "sonuçlanmaktan çok uzak" olduğunu söylediğini belirten bir açıklama yaptı.

Trump seçim açıklaması sonrası zamanının büyük kısmını golf oynayarak ve salıncak eyaletlerde zafer elde etmesine mani seçim hileleri yaşandığı şeklinde temelsiz iddialar ortaya atarak geçirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bloomberg'ün haberine göre Trump'ın kampanyası, seçim gününden bu yana çekişmeli eyaletlerde yapılan oy sayımlarına karşı en az 7 dava açtı.

Mary Trump bu yıl amcası hakkında skandal bilgiler içeren "Too Much and Never Enough: How My Family Created The World’s Most Dangerous Man" (Çok Fazla ve Asla Yeterli Değil: Ailem Dünyanın En Tehlikeli Adamını Nasıl Yarattı) adlı ve Trump'ı "bir canavar" olarak nitelendirdiği bir kitap yayımlamıştı.

Başkan'ın yeğeni, Joe Biden ve Kamala Harris'in zaferinin keyfini, Biden-Harris şapkası takıp bir kadeh şampanyayla kutlama yaparak çıkarmıştı.

Mary Trump, Biden'ın başkan seçildiğinin ilan edilmesi öncesinde, Başkan Trump'ın Beyaz Saray'da perşembe günü düzenlediği tartışmalı basın toplantısı sonrası MSNBC'ye verdiği röportajda amcası için "çaresiz" ifadesini kullanmıştı.

Donald şu ana kadar kimsenin maddi destek vererek rahatlatamayacağı, parayla kurtaramayacağı böyle bir durumda hiç kalmıştı. Çaresiz halde, debelenip duruyor ve bu işin sonlanmasını aciz bir şekilde izlemek dışında yasal olarak yapabileceği hiçbir şey yok.

Bu, sadece Donald'ın gerçeği karartması veya yalan söylemesinden ibaret değildi.

Bu, Donald'ın bir darbe girişiminden bahsetmesiydi. Bir ülke liderinin seçimi çaresizce yasadışı kılmaya çalışması... Bu ahlaksızca ve birilerinin devreye girip bunu durdurması gerekiyor.

Trump kampanyası seçimde oy vermeye ilişkin herhangi bir usulsüzlük yaşandığına dair şimdiye kadar kesin bir kanıt sunmadı.

Yeğen Trump eylül ayında Başkan aleyhine bir dava açarak, Donald Trump'ın kendisini ailesinin emlak işin uzaklaştırırken on milyonlarca dolar dolandırdığını öne sürmüştü.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU