Ümit Özdağ'ın açıklamalarına hem HDP'den hem AK Parti'den yanıt

Ümit Özdağ'ın açıklamalarına HDP'li Bilgen ve AK Parti'li Çelik'ten yanıt geldi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın katıldığı bir televizyon programında İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında FETÖ'cü ithamında bulunmasıyla başlayan tartışma devam ediyor.

Özdağ Cumhuriyet gazetesinden İpek Özbey'e yaptığı açıklamalarda "HDP ile ilişkiler konusunda Meral Akşener doğruları söylememiştir. 2018 genel seçimlerinden önce İYİ Parti'den iki kişi Akşener'in talimatı ile divandan habersiz CHP, Saadet ve HDP'lilerle birlikte oturup dört ay boyunca seçimlerin ikinci tura kalması durumunda açıklanacak bir anayasa hazırlamışlar" diye konuşmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ise Twitter hesabından anayasa çalışmalarına ilişkin bir paylaşım yaptı.

Bilgen paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Henüz İyi Parti kurulmamışken Meclis’te bulunan 4 partinin katılımıyla yeni Anayasa çalışması yapılmış ve 50'nin üzerinde maddede uzlaşma sağlanmıştı.

 

6 yıl sonra başlatılan "Kobani" soruşturmasında tutuklanarak cezaevine konulan Ayhan Bilgen'in yerine kayyum atanmıştı.

Özdağ'dan yeni iddia

İYİ Parti yönetimi tarafından disipline sevk edilmesi kararlaştırılan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, bugün düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti'li bazı yetkililerin AK Parti ile yeni bir anayasa üzerinde çalıştığını öne sürdü.

Özdağ açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Buğra Kavuncu’nun temsil ettiği projeyi kamuoyu ile paylaşınca kamuoyunun bir kısmından bana yönelik olarak 'Neden bu açıklamayı yaptın. Bu AKP’nin işine yarayacak' şeklinde bir tepki geldi. Bu tepkiyi gösteren ve göstermeyen kamuoyunun bilmesi gereken husus, İYİ Parti’den bazı yetkililerin şimdi de yine İYİ Parti yetkili kurullarının bilgisi dışında AKP ile yeni bir anayasa üzerinde çalıştığıdır. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Ankara’da katıldığı değişik toplantılarda '6 aydan bu yana AKP Genel Başkan yardımcısı Ömer Çelik’in başkanlığında yeni bir anayasa komisyonu çalışmalara katıldığını' ifade etmektedir.

Çelik'ten tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Özdağ'a sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama ile tepki gösterdi.

Çelik paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

Ümit Özdağ adlı şahıs ahlaksız bir yalan söylemiş. İsmimi de anarak Ak Parti ile İyi Parti arasında bir süredir gizli görüşmeler ve gizli bir yeni anayasa çalışması yapıldığı şeklinde tamamen uydurma olan, hiçbir gerçekliğe dayanmayan bir açıklama yapmıştır. Bu şahsın ifade ettiği yalanlar, yalan siyasetinin en ahlaksız örneklerindendir. Biz kapalı kapılar arkasında hiç kimseyle konu ne olursa olsun bir çalışma yapmayız. Yaptığımız ve yapacağımız her işi milletimizin gözü önünde yaparız.

Ümit Özdağ’ın bu iftirası en hafif tabirle utanmazlıktır. Yalan yanlış sözlerle şahsımı hedef alması siyaset değil, ahlaksızlıktır. Siyasetin bu kadar çirkin ve kirli bir şekilde yapılması kimseye yakışmaz ama açıkça yalan söyleyen Ümit Özdağ’a yakışmıştır. Ajandası yalan, iftira ve güdümlü operasyon olanın kimliği siyasetçi olamaz. Biz, her çalışmamızı milletimizin gözü önünde, milletimizle paylaşarak yaparız. Kapalı kapılar ardında gizli ajanda ile operasyon siyaseti yapmak ancak bu tiplere yakışır.

Özdağ'dan yanıt gecikmedi

Çelik'in paylaşımlarınına Özdağ da bir tweetle yanıt verdi.

Çelik'in paylaşımını alıntılayan Özdağ "Ömer Çelik bu yalan ise bu yalanı Uğur Poyraz'ı arayarak sorun. Neden sağda solda adınızı kullanarak yalan söylüyor? Bu konuda şahitler var" diye yazdı.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU