Black Sabbath'ın basçısından Cardi B'nin WAP'ına yorum: Mide bulandırıcı

Cardi B’nin tartışma yaratan şarkısı efsanevi metal grubunun gitaristine fazla gelmiş

Cardi B kısa süre önce ABD başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden'ın "piyonu" olmakla eleştirilmişti (AFP)

Efsanevi metal grubu Black Sabbath’ın basçısı Geezer Butler tüm zamanların en çılgın müzik gruplarından birinin üyesi olsa da ABD’li rapçi Cardi B’nin WAP şarkısı ona fazla gelmiş. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Turnelerde Ozzy Osbourne’un şoke eden davranışlarının hepsinde onun yanında da olsa Butler açısından görünüşe göre bunların hiçbiri Cardi B’nin yeni şarkısı kadar şaşırtıcı olmamış. 

Yılın en çok tartışma yaratan şarkılarından biri olan WAP, cinsel içerikli açık sözleri nedeniyle birçok eleştiri de almıştı. 

Metro'nun haberine göre Butler verdiği yeni röportajda, "Bu gerçekten ortaya çıkan yeni müzik ne olursa olsun, şeytanın müziği olarak görülmesiyle ilgili" ifadelerini kullandı. 

Elvis (Presley) ilk çıktığında herkesin onun Şeytan olduğunu söylediğini hatırlıyorum. Ve sonra 60’lar ve 70’lerde Amerika’nın ulusal hazinesi oldu. Her yeni müzik dalgasında bu gerçekleşir. Kesinlikle tıpkı metal gibi. Sabbath çıktığında Hristiyanlar çok sinirlenmişti. Ve sonra rap ortaya çıktığında insanlar buna ve kullanılan sözlere ateş püskürmüştü.

Butler ayrıca şu ifadeleri ekledi:

Yine de Cardi B’nin WAP şarkısının beni rahatsız ettiğini söylemeliyim. Mide bulandırıcı! Bir arkadaşım şarkının neye dair olduğunu bilmiyordu ama 10 yaşındaki kızı şarkıyı söylüyordu.

Kaldı ki 71 yaşındayım. Serseri yaşlı bir keçi.

 

Independent Türkçe, Metro

DAHA FAZLA HABER OKU