Dün tahliye olan Müyesser Yıldız bugün Anıtkabir’e gitti

155 günlük tutukluluğunun ardından ilk duruşmada tahliye edilen Gazeteci Müyesser Yıldız, bugün Anıtkabir’e gitti ve bir fotoğraf paylaştı

Fotoğraflar: Twitter

“Siyasal ve askeri casusluk” soruşturması kapsamında 8 Haziran'da gözaltına alınan OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ile Astsubay Erdal Baran tutuklanmış, TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen davanın ilk duruşmasında tahliye edilen Müyesser Yıldız, duruşmada ise "Huzurunuza gelmeme sebep olan, bir iddianame değil, bir intikamnamedir. O yüzden sözlerimin başında bu intikamnameye karşı herhangi bir savunma yapmayacağımı belirtmek istiyorum" dedi.

Tutuklu buylunduğu Sincan Cezaevi'nden akşam saatlerinde serbest bırakılan Müyesser Yıldız, özgürlüğünün ilk gününde Mustafa Kemal Atatürk’ün 82. Ölüm yıldönümü münasebetiyle Anıtkabir’i ziyaret etti.

Yıldız, Anıtkabir önünde asker salamı verdiği bir fotoğrafını “Tahliyenin benim için en anlamlı sonucu bugün burada olabilmektir” notuyla sosyal medya hesabından paylaştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU