Kılıçdaroğlu'ndan Biden'a tebrik mesajı: Türkiye ve ABD arasındaki dostluğun ve stratejik müttefikliğin güçlenmesini dilerim

ABD'nin yeni seçilan başkanı Biden için bir mesaj yayımlayan Kılıçdaroğlu, "Amerika Birleşik Devletleri'nin 46. Başkanı olarak seçilen Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris'i tebrik ederim" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD başkanı seçilen Joe Biden için tebrik mesajı yayımladı.

Sosyal medya hesabından Türkçe ve İngilizce paylaştığı mesajında Kılıçdaroğlu, Türkiye ve ABD arasındaki dostluğun ve müttefikliğin güçlenmesini dileğinde bulundu.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Amerika Birleşik Devletleri'nin 46. Başkanı olarak seçilen Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris'i tebrik ederim. Türkiye - ABD arasındaki dostluğun ve stratejik müttefiklik ilişkilerimizin güçlenmesini dilerim.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, sandıklardan çıkan son rakamlara göre, 20 delege oyuna sahip Pensilvanya'nın da Biden'ın hanesine yazılmasıyla birlikte Demokrat adayın 284 delege sayısına ulaşarak başkan olduğunu, Trump'ın delege sayısınınsa 214'te kaldığını aktardı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU