Yoğun ilgi gören sıradışı klinik, cansız hastaları tedavi ediyor

“Müşteriler oyuncakları aile üyeleri, partnerleri veya en iyi arkadaşlar olarak görüyorlardı. Tamir edildikten sonra birçoğu onlara sarılıyordu ve gözyaşlarına boğuluyordu”

Klinikte 5 doktor hizmet veriyor (AFP)

Tokyo’da açılan bir klinikte beyaz önlüklü personeller, son hastalarını detaylı bir muayeneye tabi tutuyor. Ancak bu hastalar alışılmışın biraz dışında: Hayvan şeklinde, pamukla doldurulmuş oyuncaklar.

Natsumi Kliniği, çocukların ve yetişkinlerin çok sevdiği peluş oyuncakları, eski ihtişamlarına kavuşturmada uzmanlaşmış bir kurum.
 

Ekran görüntüsü 2020-11-07 114609.png
(AFP)


Koyun şeklindeki oyuncağını klinikte “tedavi ettiren” Yui Kato gibi müşterileri de aldıkları hizmetten epey memnun görünüyor. 24 yaşındaki Kato, düşüncelerini şöyle açıklıyor:

Çok yıpranmıştı. Onu atmaktan başka seçeneğim kalmamıştı. Ama sonra bu tür şeylerle ilgilenen bir hastane olduğunu duydum. Belki eskisi gibi olmazdı ama onu tekrar sağlıklı görme umuduyla oraya gittim.

Kliniğin kurucusu Natsumi Hakozaki, kurumun "göz ameliyatından saç ekimine ve yaraların dikilmesine kadar” çeşitli hizmetler sunduğunu ifade ediyor.

Hakozaki, müşterilerin değerli oyuncaklarını tamir etmelerini istediği bir terzide çalıştıktan sonra oyuncak tedavisine başladığını belirtiyor:

Müşteriler oyuncakları aile üyeleri, partnerleri veya en iyi arkadaşlar olarak görüyorlardı. Tamir edildikten sonra birçoğu onlara sarılıyordu ve gözyaşlarına boğuluyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hakozaki, insanların peluş hayvanlarına ne denli bağlanabileceklerini bildiğini ve bu nedenle oyuncaklara canlıymış gibi davrandıklarını aktarıyor.

34 yaşındaki girişimci şu anda diğer 5 “doktorla” birlikte ayda yaklaşık 100 oyuncağı tamir ediyor. Üstelik tamirat için Hong Kong, Tayvan, Fransa ve Birleşik Krallık’tan da oyuncaklar geliyor.

South China Morning Post’un aktardığına göre “tedavi” süreci yaklaşık 10 gün sürüyor ve kliniğin internet sitesinde, "taburcu edilen hastaların” fotoğrafları yer alıyor.
 

Independent Türkçe, South China Morning Post

DAHA FAZLA HABER OKU