Mahkeme, Trump'ın kampanya ekibinin talebini kabul etti

Yargıç Joe Hardy, eyaletin en kalabalık belediyesine bir saatlik uzatma verilmesine hükmetti

ABD'de seçim sonuçları yavaş yavaş belli oluyor (Reuters)

Trump'ın kampanya ekibi ve Nevada Cumhuriyetçi Partisi'nin, çekişmeli eyalette sandıkların bir saat daha açık kalması yönündeki talebi mahkemece kabul edildi.

Nevada Cumhuriyetçi Partisi, salı sabahı zamanında açılmadığı yönündeki haberleri referans göstererek Las Vegas'taki 22 seçim noktasının bir saat daha açık kalması talebiyle seçim gününde Clark County Bölge Mahkemesi'ne başvurmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sandıkların yerel saatle 19.00'da kapatılması planlanmıştı. Ancak Yargıç Joe Hardy, eyaletin en kalabalık iline bir saatlik uzatma verilmesini kararlaştırdı.

Karar, salı sabahı Nevada Eyalet Sekreterliği Seçimler Birimi'nin Twitter'dan birçok seçim noktasının teknik sorunlar sebebiyle henüz açılmadığını duyurması sonrası alındı.

Birim, seçim noktalarının açılması gereken zamandan 30 dakika sonra paylaştığı tweet'te, "Eğer sırada bekliyorsanız, lütfen sabırlı olun. Seçim yerleri yakında açılacak" dedi.

 

 

Daha sonra sorunların çoğunun öğleden sonraya kadar çözülmüş olduğu görüldü.

Nevada'daki seçim yerleri sırada bekleyen son kişi pusulasını kullanma fırsatı bulana kadar da açık kalıyor.

Uzatma, ABD Başkanı Donald Trump ve Demokrat rakibi Joe Biden arasında başa baş bir yarışa sahne olan çekişmeli eyalette seçim sonuçlarını geciktirecek.

Anketler, Biden'ın mevcut başkan karşısında yüzde 47'ye karşı 49'la önde olduğunu gösteriyor. Trump, söz konusu eyalette 2016'da Hillary Clinton'a karşı kaybetmişti.

2016 seçimlerinde Clinton'ın kazandığı diğer eyaletlerde galip gelmesi beklenmediği için Nevada, Trump açısından önemli bir galibiyet olacak.

Nevada'da kim galip gelirse, Beyaz Saray'ı kazanmak için gereken 270 seçiciler kurulu üyesinden 6'sını elde etmiş olacak.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU