Akşener'den deprem açıklaması: Şehirleri 25 yıldır yönetenlerin şikayetçi olduğunu görünce utanıyorum

İzmir'deki depreme ilişkin konuşan Akşener, "Milletimiz acıyı topyekûn yaşarken, partisinin il kongresini iptal etmeyip, bir de, sanki hiç sorumlulukları yokmuş gibi, sadece geçmiş idareleri suçlayan, siyasi rantçıları gördükçe, utanıyorum" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İzmir'deki depremle ilgili değerlendirmelerde bulunan Akşener, hükümete de tepki gösterdi.

Türkiye'nin bir deprem kuşağı üzerinde olduğunu söyleyen Akşener, "Metropolleri çeyrek asır, ülkeyi de 18 yıl yönetip, sizden, benden, daha çok şikayetçi olan zihniyeti gördükçe, Türk siyaseti adına utanıyorum Milletimiz acıyı topyekûn yaşarken, partisinin il kongresini iptal etmeyip, bir de, sanki hiç sorumlulukları yokmuş gibi, sadece geçmiş idareleri suçlayan, siyasi rantçıları gördükçe, utanıyorum" dedi.

"Devlet idaresinde artık ciddiyet kalmadı"

Hükümetin ekonomi politikalarını da eleştiren Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Merkez Bankası'na tepki gösterdi.

Akşener, "Maalesef devlet idaresinde akıl-fikir olmadığı gibi, artık ciddiyet de kalmadı. Döviz artıyor. Dövizin artması, hemen her ürünün fiyatının artmasına yol açıyor. Ama maalesef, Damat Bakan oralı değil. Merkez Bankası Başkanı da 'Bizim bir döviz kuru hedefimiz yok' diyor Hale bakar mısınız?" ifadelerini kullandı.

"Merkez Bankası Başkanı’na çaycın gibi davranmaktan vazgeç"

Merkez Bankası'nın bağımsız olması gerektiğini belirten Akşener, Bakan Albayrak'a çağrıda bulunarak, "Merkez Bankası Başkanı’na çaycın gibi davranmaktan vazgeç. Kayınpederinle birlikte geliştirdiğin, 
tarihteki tüm ekonomistleri mezarlarında ters döndüren, o meşhur, 'Faiz sebep, enflasyon sonuçtur' teorinizi uygulamaktan artık vazgeç" dedi.

Akşener şöyle devam etti:

Sayın Erdoğan bu dahiyane teoriyi ortaya attığında, dolar 2 liranın altındaydı. Denediniz denediniz, ne dövizi tutabildiniz, ne enflasyonu tutabildiniz,  ne de faizleri düşürebildiniz

Sağlık Bakanı Koca'ya tepki

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın “Hasta sayısı ile vaka sayısı aynı değildir” gibi bir açıklamasını anımsatan Akşener, "Öncelikle ülkemizde kaç vaka olduğunu, Kovid sebebiyle kaç can kaybımızın olduğunu dürüstçe ve açıklıkla ortaya koymamız gerekiyor" dedi.

Akşener şöyle devam etti:

Bu ciddiyetsizlik, toplumun salgını ciddiye almamasına neden oluyor. Günde 20 bine yakın vaka varken, 2 bin vaka açıklarsanız; ne maskesiz gezenleri, ne de hınca hınç dolmuş toplu taşıma araçlarını engelleyemezsiniz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU